Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Wizards oficiāli noslēdzis līgumu ar Bertānu

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli noslēdzis līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Vašingtonas Wizards, svētdien paziņoja spēlētājs un vienība.

Wizards ziņo tikai to, ka vienošanās ir ilgtermiņa, taču jau iepriekš tika vēstīts, ka līgums noslēgts uz pieciem gadiem par 80 miljoniem ASV dolāru.

Piektdien, kad atvērās brīvo aģentu tirgus, ESPN vēstīja, ka Bertāna līgums paredz sadarbību uz četriem gadiem, bet pēdējā, piektajā, gadā spēlētājam pašam ir iespēja izlemt turpināt vai neturpināt sadarbību.

Bertāns kļuvis par trešo vislabāk apmaksāto basketbolistu komandā. Priekšā viņam ir tikai kluba zvaigznes Bredlijs Bīls un Džons Vols, kurš pieprasījis maiņu uz citu komandu.

2019./2020.gada sezonā Vašingtonas Wizards sastāvā Bertāns aizvadīja 54 spēles, kuru laikā ik mačā vidēji spēlētās 29,3 minūtēs guva 15,4 punktus, sakrāja 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlēja, 0,7 reizes pārķēra bumbu un 0,6 reizes bloķēja pretinieku metienus.

Tāpat Bertāns tālmetienus izpildīja ar 42,4% precizitāti, bet vidēji mačā viņš roku iemēģināja 8,7 reizes. Bertāns savu snaipera dotību dēļ arī piedalījās Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā, izcīnīdams trešo vietu.

Bertāns Wizards komandā nonāca pērna gada jūlijā, kad galvaspilsētas komanda viņu ieguva maiņas darījumā no Sanantonio Spurs, kur latviešu basketbolists pavadīja savas pirmās trīs sezonas NBA.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas Pacers komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio Spurs. Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA, bet pašlaik jau viņu skaits izaudzis līdz pieciem.

Savas karjeras laikā Bertāns divreiz atgriezies laukumā pēc ceļgalu krustenisko saišu pārraušanas un abos gadījumos viņš ārstējās tieši pie Spurs speciālistiem.

Profesionālo karjeru Bertāns uzsāka Latvijā, bet 2010.gadā viņš devās uz ārzemēm, pievienojoties pazīstamajam Slovēnijas klubam Ļubļanas Olimpija. 2012.gada sākumā viņš pārcēlās uz Serbijas galvaspilsētas vienību Belgradas Partizan, bet divus gadus vēlāk latvietis ar Spānijas klubu Vitorijas Baskonia vienojās par trīs gadu līgumu, kas pirms četriem gadiem tika izpirkts.

Savā pēdējā sezonā Eiropā Bertāns ACB turnīrā 22 mačos vidēji iemeta 8,5 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu. Savukārt ULEB Eirolīgā viņa rēķinā 15 mačos caurmērā 7,9 punkti un 1,9 atlēkušās bumbas.

Bertāns Latvijas izlasi pārstāvējis 40 spēlēs, kurās vidēji guvis 8,5 punktus un izcīnījis 2,9 atlēkušās bumbas. 2017.gadā viņš mačā ar Lielbritāniju realizēja septiņus tālmetienus, kas ir Latvijas izlases rekords Eiropas čempionātos.

Wizards Orlando aizvadīja astoņas regulārā čempionāta spēles, bet "play-off" neiekļuva.

Jau ziņots, ka 2020./2021.gada sezona sāksies 22.decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi