Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Adetokunbo atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju; Dončičs - labākais debitants

Milvoki Bucks zvaigzne Jannis Adetokunbo atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Uz MVP godu pretendēja arī Džeimss Hārdens no Hjūstonas Rockets un Pols Džordžs no Oklahomasitijas Thunder.

Adetokunbo aizvadītajā sezonā bija Bucks komandas līderis, palīdzot tai triumfēt NBA regulārajā čempionātā - 60 uzvaras 82 spēlēs. Izslēgšanas turnīrā Milvoki komanda apstājās Austrumu konferences pusfinālā, kurā ar 2-4 piekāpās nākamajai čempionei Toronto Raptors.

Tikmēr pats Grieķijas basketbolists regulārajā čempionātā 72 mačos vidēji iemeta 27,7 punktus, izcīnīja 12,5 atlēkušās bumbas un veica 5,9 rezultatīvas piespēles.

Adetokunbo balsojumā saņēma 941 punktu un 78 reizes tika ievietots pirmajā vietā, kamēr tuvākajam sekotājam Hārdenam bija 776 punkti un 23 pirmās vietas.

Savukārt gada labākā debitanta balvu saņēma talantīgais slovēnis Luka Dončičs no Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas Mavericks. Divdesmitgadīgais Dončičs aizvadītajā sezonā 72 mačos caurmērā guva 21,2 punktus, izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas un veica 6,0 rezultatīvas piespēles, kamēr Mavericks palika ārpus izslēgšanas turnīra.

Uz sezonas labākā debitanta balvu izvirzīti arī Deandrē Eitons (Fīniksas Suns) un Trē Jangs (Atlantas Hawks).

Tikmēr par labāko treneri tika atzīts Bucks stūrmanis Maiks Badenholcers, kurš balsojumā pārspēja Maiklu Melounu no Denveras Nuggets un Doku Riversu no Losandželosas Clippers.

Labākā aizsardzības spēlētāja balvu saņēma Rūdijs Gobērs no Jūtas Jazz, kuram konkurenci sastādīja MVP titula kandidāti Adetokunbo un Džordžs, bet par labāko rezervistu tika nosaukts Lū Viljamss no Clippers, vēl uz šo balvu pretendējot arī lietuvietim Domantam Sabonim no Indiānas Pacers un Viljamsa komandas biedram Montrezlam Herelam.

Savukārt visvairāk progresējušā spēlētāja balva aizceļoja pie NBA čempiona Paskāla Sjakama no Raptors, viņam konkurenci sastādot De'Āronam Foksam no Sakramento Kings un D'Endželo Raselam no Rodiona Kuruca pārstāvētās Bruklinas Nets.

Tikmēr par sportiskāko rīcību balvu saņēma Maiks Konlijs, kurš jau 12 sezonas bijis uzticīgs Memfisas Grizzlies komandai, bet šovasar, visticamāk, to pametīs. Viņš tika arī pie sezonas labākā komandas biedra balvas. Savukārt balvu par ieguldījumu sabiedrībā saņēma Bredlijs Bīls no Vašingtonas Wizards.

Tāpat tika pasniegtas balvas par mūža ieguldījumu, tās saņemot Bostonas Celtics leģendai Lerijam Bērdam un kādreizējai Losandželosas Lakers zvaigznei Maģiskajam Džonsonam. Tikmēr par labāko kluba amatpersonu tika atzīts Bucks ģenerālmenedžeris Džons Horsts.

Jau ziņots, ka šosezon par NBA čempioni kļuva Raptors, kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja Goldensteitas Warriors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi