Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Alfrēda Kraukļa piemiņas basketbola turnīrs pulcēs rekordlielu dalībnieku skaitu

Alfrēda Kraukļa piemiņas turnīram, kas šogad augustā tiks rīkots 30.reizi, pieteicies rekordliels komandu skaits, informēja sacensību organizatori.

Turnīram, kas Rīgā norisināsies no 19.augusta līdz 21.augustam, kopumā pieteikušās 165 puišu un meiteņu basketbola komandas no septiņām valstīm.

Šogad turnīrs notiks 19 sporta zālēs. Pērn, pielāgojoties Covid-19 apstākļiem, sacensības tika aizvadītas āra sporta laukumos.

Sacensībās piedalīsies jaunie basketbolisti un basketbolistes vecumā no desmit līdz 17 gadiem. Dalībnieku vidū būs arī trīs kara bēgļu komandas no Ukrainas, kas patvērušās Latvijā. Tāpat sacensībās startēs Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas un Dānijas vienības. Visi sacensību dalībnieki varēs bez maksas apmeklēt Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu un Rīgas Motormuzeju.

Turnīra finālspēles svētdien, 21 augustā, notiks divās sporta zālēs - puišiem "Rimi Olimpiskajā centrā", bet meitenēm - BJBS "Rīga" sporta kompleksā "Daugavas Sporta nams".

No plkst.16.00 televīzijas kanālā TV24 finālspēles divās puišu vecuma grupās būs redzamas tiešraidē.

Turnīrā savulaik ir piedalījušies vairāki basketbolisti, kuri karjeru attīstījuši līdz profesionāļa līmenim un sasnieguši izcilus panākumus. Piemēram, A.Kraukļa VEF basketbola skolas audzēkņi - Anžejs Pasečņiks piedalījies 28 spēlēs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), savukārt Nauris Miezis izcīnījis Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļu 3x3 basketbolā.

"Alfrēda Kraukļa piemiņas turnīrs sniedz iespēju samērot spēkus basketbolā ar vienaudžiem no citām valstīm. Atminos sīvas cīņas par medaļām ar Lietuvas un Krievijas jaunajiem basketbolistiem. Pāris reizes nācās piedzīvot sāpīgus zaudējumus finālspēlēs un samierināties ar otro vietu, kas kalpoja par motivāciju trenēties vēl cītīgāk," atmiņās dalās olimpiskais čempions Miezis. "Piedaloties turnīrā vairākus gadus pēc kārtas, bija interesanti novērot, kuram un cik daudz bija izdevies progresēt."

Pirmais Alfrēda Kraukļa piemiņas basketbola turnīrs notika 1992.gada novembrī. Tajā piedalījās kopumā 46 komandas sešās puišu vecuma grupās no piecām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas un Krievijas. Kopš 25.turnīra sacensībās piedalās arī meiteņu komandas. Gadu gaitā turnīrs kļuvis par vienu no lielākajiem bērnu basketbola turnīriem Baltijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi