Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ar četrām astotdaļfināla spēlēm sākas EČ basketbolā izslēgšanas turnīra cīņas

Eiropas čempionāta izšķirošās cīņas tiks aizvadītas "Sinan Erdem Dome" arēnā, kas atrodas Stambulas Eiropas daļā, kamēr D apakšgrupas spēles norisinājās "Ulker Sports" hallē pilsētas Āzijas kontinenta pusē.

Kā pirmās plkst.12.30 sestdien laukumā dosies Slovēnijas un Ukrainas izlases, un tieši šī spēle būs nozīmīga Ainara Bagatska trenētajai Latvijas komandai, jo ar mača uzvarētāju ceturtdaļfinālā tiksies Latvijas un Melnkalnes svētdien gaidāmā 1/8 fināla dueļa uzvarētāja.

Vēl sestdien plkst.15.15 basketbola publiku gaida Vācijas un Francijas duelis, plkst.18.45 Somija mērosies spēkiem ar Itāliju, bet dienas pēdējā mačā plkst.21.30 Lietuva cīnīsies ar Grieķiju.

Slovēnijas izlase ir izteikta sava pāra favorīte, jo vēl pirms čempionāta tā tika minēta kā viena no pretendentēm uz godalgām.

Medaļu pretendentu statusu slovēņi apliecināja A apakšgrupas turnīrā Helsinkos, kur guva piecas uzvaras tikpat mačos, aiz sevis atstājot Somiju, Franciju, Grieķiju, Poliju un Islandi.

Slovēņu komandas līderis ir Gorans Dragičs no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Maimai "Heat". Viņš šajā čempionātā ar vidēji mačā gūtiem 24,4 punktiem pagaidām ir labākais punktu vācējs.

Tikmēr ukraiņi palika ceturtie B apakšgrupā, kurā uzvarēja Lietuva ar četrām uzvarām piecās spēlēs. Šajā grupā otrā bija Vācija, kurai sekoja Itālija un Francija.

Vācija ar savu līderi Denisu Šrēderu priekšgalā izcīnīja trīs uzvaras piecos mačos, kas komandai deva otro vietu, kamēr Francija, kurai šoreiz nepalīdz daudz potenciālo līderu, tostarp NBA zvaigzne Tonijs Pārkers, arī tika pie trim uzvarām, taču savā grupā palika vien trešā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase apakšgrupu turnīrā izcīnīja četras uzvaras piecos mačos, grupā ieņemot otro vietu, kas ļāva izvairīties no astotdaļfināla cīņas ar favorīti Spāniju, pretī iegūstot parocīgāko Melnkalni.

Pirms diviem gadiem par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Spānijas izlases spēlētāji, Vecā kontinenta meistarsacīkstēs triumfējot trešo reizi pēdējos četros turnīros. Tikmēr finālā iepriekšējās divas reizes ir spēlējusi Lietuva, kura 2013.gadā izšķirošajā mačā atzina Francijas izlases pārākumu.

Eiropas čempionāts notiek no 31.augusta līdz 17.septembrim. Pēc šī turnīra Eiropas labākās basketbola komandas turpmāk tiks noskaidrotas vien reizi četros gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi