Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arī Beļģijas un Krievijas basketbolistes sasniedz EČ ceturtdaļfinālu

Beļģijas un Krievijas sieviešu basketbola izlases otrdien Belgradā sasniedza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfināla mačā Beļģijas izlase ar rezultātu 72:67 (10:20, 24:12, 19:19, 19:16) apspēlēja Slovēniju. Līdz ar to beļģietes spēlēs ceturtdaļfinālā, kur viņas tiksies ar Francijas valstsvienību.

Otrdienas mačā uzvarētājām 25 punktus iemeta Žilija Alemāna, bet 18 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Emma Mēsemana. Slovēnietēm tikmēr pa 15 punktiem iemeta trīs dažādas basketbolistes, tostarp Nika Bariča, kurai arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Vēl otrās ceturtdaļas ievadā slovēnietes atradās vadībā ar 15 punktu pārsvaru (27:12), tomēr spēles turpinājumā beļģietes atspēlējās, turklāt viņas otro puslaiku iesāka, jau esot vadībā (34:32). Otrajā puslaikā laukumā ritēja līdzvērtīga cīņa punkts punktā, bet beigās Beļģijai izdevās iegūt dažu punktu pārsvaru, kas tika nosargāts.

Beļģijas basketbolistes pirms diviem gadiem Eiropas čempionātā guva bronzu, tiekot pie savas pirmās godalgas kontinenta meistarsacīkstēs. Gadu vēlāk Pasaules kausā beļģietes aizkļuva līdz pusfinālam, taču cieta divus zaudējumus un samierinājās ar ceturto vietu. Tikmēr Slovēnijas izlase spēcīgākajā sabiedrībā bija otro turnīru pēc kārtas, aizpērn ieņemot 14.vietu.

Vēlāk otrdien ceturtdaļfinālu sasniedza arī Krievija, kas savā astotdaļfināla mačā ar 63:54 (17:17, 12:16, 18:12, 16:9) pārspēja Itāliju. Tādējādi krievietes ceturtdaļfinālā tiksies ar pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju.

Otrdienas mačā Krievijas izlases sastāvā ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Marija Vadejeva, bet Itālijas valstsvienību no zaudējuma neglāba Čečilijas Zandalasīni gūtie 24 punkti.

Krievija ir trīskārtēja Eiropas čempione, visus trīs titulus izcīnot no 2003. līdz 2011.gadam. Krievietēm ir arī trīs sudraba un divas bronzas medaļas, bet kopš triumfa 2011.gadā viņas ir bez godalgām.

Tikmēr Itālijas basketbolistes ir vēsturē pirmās Eiropas čempiones, bet 1938.gadā izcīnīto panākumu viņām nav izdevies atkārtot. Tāpat viņu kontā ir pa vienai sudraba un bronzas godalgai, kas izcīnītas attiecīgi deviņdesmitajos un septiņdesmitajos gados.

Pārējos ceturtdaļfināla pāros Lielbritānija spēkosies ar Ungāriju, bet Serbija tiksies ar Zviedriju, kas pirmdien astotdaļfinālā pārspēja Latviju.

Ceturtdaļfināli tiks izspēlēti ceturtdien.

Izšķirošās kārtas Eiropas čempionātā norisināsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā, bet divas apakšgrupas un divi astotdaļfināli pirms tam tika izspēlēti Rīgā.

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi