Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV basketbolisti pret Argentīnu svin pirmo uzvaru trijās pārbaudes spēlēs

Kevins Durents otrdien guva 17 punktus, Amerikas Savienoto Valstu izlasei gūstot pirmo uzvaru trijās pārbaudes cīņās pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm un pārliecinoši uzvarot Argentīnu.

ASV pieveica Argentīnu ar 108:80 (33:19, 25:23, 23:20, 27:18).

Jau ziņots, ka pirmajās divās spēlēs Grega Popoviča vadītā izlase ASV negaidīti ar 87:90 piekāpās Nigērijai un ar 83:91 - Austrālijai.

Otrdien ASV sniegums bija pārliecinošāks, un Durents bija viens no pieciem ASV spēlētājiem, kurš finišēja, sakrājot ar divciparu skaitli rakstāmu punktu summu, pievienojot arī sešas atlēkušās bumbas.

Arī Bredlijs Bīls guva 17 punktus, Zeks Lavins pievienoja 15 punktus, Damjans Lilards - 13 punktus, ieskaitot trīs trīspunktniekus, bet Bems Adebajo - 12 punktus.

"Mēs spēlējām intensīvāk," sacīja Adebajo. "Mēs pieslīpējāmies aizsardzībā un bijām pilnībā pieslēgušies spēlei. Mēs vienkārši spēlējām basketbolu, jutām viens otru un veicām izspēles. Tas ir mūsu talants."

Popovičs bija gandarīts par pazīmēm, kas liecināja par ASV komandas noturību.

"Pret Austrāliju mēs spēlējām labi, cīnījāmies zem groziem, spēlējām aizsardzībā, ātri pārvarējām laukumu, un pusi spēles turējām labu tempu, taču otrajā pusē tas pazuda," sacīja Popovičs. "Šodien mēs tā izturējām gandrīz visu spēli. Cerams, ka tā ir zīme, ka mēs kļūstam labāki."

Argentīnas rindās rezultatīvākais bija bijušais NBA spēlētājs Luiss Skola, 41 gadu vecajam veterānam finišējot ar 16 punktiem. Nikolass Laprovitola pievienoja 13 punktus, kamēr Fakundo Kampaco - 12 punktus.

Nākamajā draudzības spēlē piektdien ASV gaida revanša cīņa pret Austrāliju, lai treniņnometni svētdien pabeigtu ar maču pret Spāniju.

Otrā otrdienas pārbaudes cīņā Lasvegasā Austrālija ar 108:69 (26:13, 23:16, 35:17, 24:23) sagrāva Nigēriju, turpinot pārbaudes maču uzvaru sēriju.

Kriss Goldings uzvarētāju labā sakrāja 21 punktu, iemetot visus septiņus metienus no spēles - septiņus trīspunktniekus. Austrāliešiem seši spēlētāji guva ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu, kaut gan četriem līderiem - Džo Inglsam, Petijam Milsam, Metjū Delavedovam un Eronam Beinsam tika dota atpūta.

Rezultatīvākie Nigērijai ar desmit gūtajiem punktiem bija Džošs Okodžī un ObĪ Emegano.

Olimpiskās spēles Tokijā plānotas no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi