Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

ASV izlases saspēles vadītāja Bērda: Ir kļūdaini uzskatīt, ka mums viss nāk viegli

Ir kļūdaini uzskatīt, ka ASV sieviešu valstsvienībai viss nāk viegli, pēc zelta medaļas izcīnīšanas sarunā ar žurnālistiem pauda amerikāņu saspēles vadītāja Sjū Bērda.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ASV sieviešu basketbola izlase svētdien triumfēja Pasaules kausa izcīņā. Izšķirošajā turnīrā mačā amerikānietes ar rezultātu 73:56 pārliecinoši uzveica Austrāliju, desmito reizi triumfējot šajā turnīrā.

"Daudzi kļūdās, uzskatot, ka mums tas nāk viegli. Īstajā brīdī spējām saņemt sevi rokās un uzvarēt zelta maču. Turnīra gaitā bija nelieli kāpumi un kritumi. Brīžiem spēle nebija par labu mums, bet pratām uzvarēt," stāstīja Bērda.

Turnīra noslēdzošajā fāzē basketbolistes nedēļas nogalē aizvadīja mačus trīs dienas pēc kārtas.

"Esmu laimīga, ja tieku spēlēt divas dienas pēc kārtas Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA). Spēlēt trīs dienas pēc kārtas ir smagi, turklāt, šeit mači ir ļoti intensīvi, spēle ir pa visu laukumu 40 minūšu garumā. Citas komandas gaidīja mēnešiem uz šo turnīru, kamēr mums Pasaules kauss ir pēc sezonas beigām. Pirms olimpiskajām spēlēm parasti sanāk pāris treniņu nedēļas, bet pirms Pasaules kausa tā nebija. Dažas ieradāmies tikai divas dienas pirms spēlēm. Bija daudz izaicinājumu, kas mūs apgrūtināja, tomēr esmu gandarīta, ka tos pārvarējām," skaidroja Bērda, kura nedēļu pirms Pasaules kausa izcīnīja savu trešo WNBA čempiones titulu.

Šajā mačā Bērda kļuva par ASV izlases visvairāk rezultatīvo piespēļu izpildītāju Pasaules kausa turnīros. Rekords krita, Bērdai asistējot Diānas Taurasi precīzajā metienā.

"Runājot par pēdējiem pieciem Pasaules kausiem, noteikti jāpiemin Diāna, kura visam izgājusi cauri un nesusi smagu nastu. Esmu gandarīta, redzot, ka viņa spēlē kopā ar mani. Ļoti priecājos, ka tieši viņa ir tā, kura palīdzēja man sasniegt šo rekordu," atzīmēja Bērda.

Tāpat viņa uzteica treneres Donas Stelijas ieguldījumu izcīnītajā zeltā.

"Bija dažādi šķēršļi, piemēram, spēlēs ar Beļģiju un Nigēriju, bet trenere bija ļoti mierīga un pārliecināta. Domāju, ka mums tas palīdzēja. Mums komandā ir daudz jaunu spēlētāju, kurām grūti pielāgoties tiesnešiem un pretiniekiem, tāpat līdzjutēji var palīdzēt konkurentēm. Viņa mūs nomierināja, salika visu pa plauktiņiem un tas mums īstajā brīdī palīdzēja savākties," komentēja Bērda.

Pēc zelta spēles finālsvilpes amerikānietes nemetās lielās svinībās, gluži kā tā būtu parasta spēle.

"Pēc finālsvilpes nesvinējām, jo bijām nogurušas. Bijām koncentrējušās uz savu spēli un tas mūs ļoti nogurdināja. Bijām laimīgas par savu uzvaru, taču tas prasīja daudz spēka," atklāja Bērda.

Par Pasaules kausa vērtīgāko spēlētāju tika atzīta 24 gadus vecā ASV izlases spēka uzbrucēja Brīena Stjuarta, kura ir Bērdas komandas biedrene Sietlas "Storm" komandā.

"Viņa jau sezonas sākumā zināja, ka grib kļūt par vērtīgāko spēlētāju un WNBA čempioni, doties uz Pasaules kausu un izcelties arī šeit. Jaunām spēlētājām tas nav viegli. Viņa šajā turnīrā spēlēja sev neierastā pozīcijā. Tas ir milzīgs apliecinājums viņas talantam - spēja spēlēt citā pozīcijā un dot artavu, kas novērtēta ar vērtīgākās basketbolistes godu," komandas biedreni lielīja Bērda.

Pašlaik 37 gadus vecā Bērda spēlēja savā piektajā Pasaules kausā un izcīnīja otro zeltu. Pagaidām gan viņa atteicās prognozēt, vai pēc četriem gadiem aizstāvēs titulu.

"Kurš gan negribētu spēlēt? Ja izlase tevi sauc, tad jādodas, bet pēc pāris nedēļām man būs jau 38 gadi. Ja būs iespēja, tad nespēšu atteikt," teica Bērda.

Tikmēr Austrālijas izlases trenere Sendija Brondello pauda lepnumu par savu komandu, kas izcīnīja sudraba medaļas.

"Esmu sarūgtināta par spēles iznākumu, bet tas nemazina manu lepnumu par komandu. Lai uzvarētu ASV, nepieciešama laba aizsardzība un cīņa zem groziem. Nenosedzām viņu labākās metējas, kā arī pretiniecēm bija iespaidīga aizsardzība. Vienkārši šī nebija mūsu diena," pauda Brondello.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase Pasaules kausā nepārvarēja grupu turnīru, savā vēsturē pirmajā planētas čempionātā ieņemot 13.vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi