Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

ASV mediji paredz, ka Biedriņš būs lietderīgs Warriors komandas rezervists

ASV mediji paredz, ka vienīgais latvietis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andris Biedriņš par spīti savam pēdējo sezonu straujajam snieguma kritumam gaidāmajā sezonā būs lietderīgs Goldensteitas Warriors komandas rezervists.

Pēc veiksmīgā NBA spēlētāja karjeras ievada Warriors komandā 2008.gadā Biedriņš izpelnījās iespaidīgu līguma pagarinājumu uz sešiem gadiem par kopsummā 54 miljoniem dolāru (29,7 miljoniem latu). Pēc gana veiksmīgas 2008./09.gada sezonas Biedriņu sāka vajāt traumas, kas ilgākā laika posmā acīmredzami iespaidoja arī spēlētāja pārliecību par saviem spēkiem.

Pēdējo trīs sezonu laikā Biedriņš kopsummā izlaidis 91 spēli, bet aizritējušajā sezonā latvietis uzrādīja personīgo statistikas rādītāju antirekordu, laukumā vidēji pavadītajās 15,7 minūtēs gūstot vidēji 1,7 punktus un izcīnot 3,7 atlēkušās bumbas.

Pieminot situāciju ar Biedriņu, portāls Yardbarker.com min, ka latvietis, iespējams, ir vienīgas centrs visā līgā, kurš var stāvēt uz abām kājām ar gaisā izstieptām rokām un sagaidīt kontaktu ar sedzamo spēlētāju, bet vienalga saņems personīgo piezīmi. Arī biežās problēmas ar piezīmēm ir viens no faktoriem, kas pēdējā gadā strauji samazinājis latvietim laukumā atvēlētās minūtes.

Iepriekšējos gados Warriors komanda allaž spēlējusi ātru basketbolu ar lielu daudzumu sasteigtu metienu, tomēr pēc Endrjū Boguta pievienošanās komandai tā būs spiesta mainīt savu spēles stilu, saspēlēs bieži izmantojot arī centra spēlētājus. Tas var kalpot par labu arī Biedriņam, kurš līdz šim vislabāko sniegumu demonstrējis tad, kad saņem bumbu un cenšas ar to izrīkoties agresīvi.

Boguts, kurš komandai pievienojās pagājušajā sezonā, pēc savainojuma izārstēšanas plānots kā Warriors nomināli pirmais centra spēlētājs, taču pēdējos gados viņš katrā sezonā savainojumu dēļ izlaidis lielu spēļu skaitu. Tas iespējas iegūt lielāku spēles laiku var pavērt arī Biedriņam, kuru portāls dēvē par vienu no labākajiem piespēlētājiem centra pozīcijas spēlētāju vidū visā līgā.

Pieņemot, ka Biedriņš gaidāmo sezonu sāks kā Warriors otrais vai trešais centrs, portāls prognozē, ka latvietis pamazām atgūs spēļu garšu, palīdzot komandai ar aptuveni četriem līdz sešiem punktiem vidēji ik mačā, sešām līdz septiņām atlēkušajām bumbām un vienu līdz diviem bloķētiem metieniem.

"Tā būs jauna sezona ar augstākām cerībām, talantīgāku sastāvu, garāku rezervistu soliņu un mazāku spēles ātrumu," min portāls.

Biedriņu ar Warriors saista līgums vēl uz diviem gadiem.

Pagājušās sezonas NBA regulārā čempionāta Rietumu konferences noslēguma kopvērtējumā Warriors ar 23 uzvarām 66 spēlēs ieņēma 13.vietu, neiekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi