Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atem seši punkti un vieta FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā

Latvijas basketbolists Artis Ate trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa otrā posma J grupas sestajā spēlē guva sešus punktus, sekmēja Klužas-Napokas kluba panākumu savā laukumā un iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Klužas-Napokas U-Banca Transilvania savā laukumā ar 82:71 (24:20, 15:21, 25:18, 18:12) pieveica Nescionas Ironi no Izraēlas.

Ate šajā spēlē laukumā pavadīja 19 minūtes un 51 sekundi, kuras laikā iemeta sešus punktus, grozā raidot divus no trijiem divpunktu metieniem, kā arī abus "sodiņus", bet netrāpot divus trīspunktu metienus. 

Tāpat basketbolists divreiz pārtvēra bumbu, pa trijām reizēm nopelnīja personisko piezīmi un izcīnīja atlēkušo bumbu, kā arī maču noslēdza ar efektivitātes koeficientu astoņi. 

Uzvarētājiem pa 15 punktiem Darko Planiniča un Donāta Taroļa kontā, abiem izceļoties ar attiecīgi deviņām un astoņām atlēkušajām bumbām. Viesu rindās 22 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Entonija Fišera kontā.

Pirmajā aplī Klužas-Napokas klubs izbraukumā uzvarēja pretiniekus ar 84:81.

Ceturtdaļfinālā Rumānijas klubs divās spēlēs tiksies ar I grupas uzvarētāju Baireitas Medi no Vācijas, kas izcīnīja piecas uzvaras sešās spēlēs.

Uzvara ļāva Rumānijas klubam ieņemt otro vietu grupā, jo otrā grupas mačā Minskas Cmoki ar Edmundu Valeiko treneru korpusā savā laukumā pagarinājumā ar 68:62 (18:11, 20:13, 9:20, 10:13, 11:5) apspēlēja Oradeas CSM CSU no Rumānijas. Minskieši ceturtdaļfinālā tiksies ar I grupas otrās vietas ieguvēju Orhusas Bakken Bears no Dānijas, kas otrās kārtas grupu turnīru beidza ar bilanci 4-2.

Klužas-Napokas vienībai un Cmoki otrā posma sešās spēlēs guva pa četrām uzvarām, taču labāki rezultāti savstarpējās spēlēs bija minskiešiem, arī viņiem iekļūstot ceturtdaļfinālā. Ar diviem panākumiem J grupā finišēja Oradeas CSM CSU un Nescionas Ironi.

Ates komanda turnīra pirmajā kārtā ar pieciem panākumiem uzvarēja G grupā.

FIBA Eiropas kausa otrajā kārtā iekļuva 16 spēcīgākās pirmā posma komandas, kuras sadalītas četrās apakšgrupās. Turnīra ceturtdaļfinālu sasniegs katras apakšgrupas divas spēcīgākās komandas, starp kurām ir arī Ventspils, kas cīnīsies K apakšgrupā.

papildināta 6.-7.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi