Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atklāj Porziņģa maiņas aizkulises: Dalasa nebija latvieša vēlmju sarakstā

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis vēlējies tikt aizmainīts uz Rodiona Kuruca pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Bruklinas Nets Losandželosas Clippers, Toronto Raptors kā arī Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio Spurs vēsta laikraksti The New York Times un The New York Post. Tikmēr Porziņģa pašreizējā vienība Dalasas Mavericks neesot bijusi latvieša vēlmju sarakstā.

Žurnālists vēsta, ka Porziņģis sava iepriekšējā kluba Ņujorkas Knicks vadībai iesniedzis sarakstu ar četrām komandām, uz kurām vēlas tikt aizmainīts. Viņš tikšanās laikā ar klubu pauda nepatiku par to, kā Knicks pret viņu izturējusies, kā rezultātā Ņujorkas vienība bija pārliecināta, ka Latvijas basketbolists vēlas tikt prom, tāpēc noorganizējusi ievērojamu maiņas darījumu ar Mavericks.

Porziņģis ar savu aģentu un brāli Jāni tikšanos ar Knicks vadību bija iecerējis jau ātrāk par 31.janvāri, kad notika maiņas darījums, taču klubs atteicās no šādas iespējas. Īsi pēc tikšanās Jānis Porziņģis iesniedzis četru komandu sarakstu, uz kurām latvietis labprāt tiktu aizmainīts.

Steins ziņo, ka neaizmainīšanas gadījumā Porziņģis bija gatavs doties uz Spāniju, kur turpinātu savu atveseļošanos no smagās ceļgala traumas.

Laikraksts The New York Post arī ziņo, ka J.Porziņģis vēlējies iegūt lielāku lomu Knicks organizācijā, kā arī iesaistīt tajā sev tuvus cilvēkus, taču tas neesot izdevies.

Knicks darījumu esot veikusi tik savlaicīgi, jo baidījusies, ka Mavericks un citu komandu interese par latvieti varētu pazust, kad kļūtu plašāk zināms, ar kurām vienībām viņš saskata nākotni ilgtermiņā - Nets, Clippers, Raptors vai Spurs.

Ņujorkas klubs arī neesot ticējis, ka Porziņģis var izaugt par tā vilcējspēku, jo viņš pašlaik atkopjas no nopietnas traumas, turklāt jau iepriekš viņš cīnījies ar savainojumiem, kā arī latvieša sniegums sezonas otrajās pusēs vienmēr palicis blāvāks.

Tiesa, Mavericks klubam pašlaik nav nekādas garantijas, ka Porziņģis tajā paliks ilgtermiņā. Izskanēja informācija, ka viņš šovasar varētu parakstīt kvalifikācijas līgumu par mazāku summu, lai nākamgad kļūtu par brīvo aģentu un vienotos ar kādu citu komandu. Dalasas vienības vadība gan nepārprotami likusi manīt, ka vēlas, lai latvietis komandā paliktu uz ilgu laiku.

Neoficiāli izskanējušas runas, ka Porziņģis vismaz pagaidām no domas par kvalifikācijas līgumu ir atteicies, jo vēlas sākotnēji iepazīt Mavericks klubu. Šovasar latvietis gan kļūs par ierobežoti brīvo aģentu un viņam piedāvājumus varēs izteikt jebkura vienība, tomēr Mavericks būt tiesības tam pielīdzināties un paturēt basketbolistu.

Knicks klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 4,8 metienus.

Top komentāri

Kate
K
Varbūt Porzingim jāpārliecinās vai Jānis ir viņam vislabākais aģents?
farss
f
Nespēlē, bet uzstāda noteikumus? KNICKS klubs esot pret šo slikti izturējies? Nāk prātā krievu teiciens: suņa murgojums....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi