Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Bagatskis: Gaidāmajās pārbaudes spēlēs liksim uzsvaru uz savu sniegumu, nevis skatīsimies uz pretiniekiem

Latvijas vīriešu basketbola izlases gaidāmajās pārbaudes spēlēs komanda liks uzsvaru uz savu sniegumu, nevis pievērsīs uzmanību pretinieku spēlei, ceturtdien Eiropas čempionātam veltītā preses konferencē žurnālistiem atzina valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

"Gan Polija, gan Slovēnija jau ir aizvadījušas pārbaudes spēles. Mums tikai vakar beidzās fiziskās sagatavotības cikls, tāpēc spēles nebūs objektīvas," skaidroja Bagatskis. "Liksim uzsvaru uz savu sniegumu, nevis skatīsimies uz pretiniekiem."

Kā zināms, Latvijas valstsvienība "Arēnā Rīga" nedēļas nogalē aizvadīs pirmās pārbaudes spēles.

Piektdien plkst.18.30 tiks aizvadīts mačs ar Polijas valstsvienību, bet svētdien tajā pašā laikā Latvijas basketbolisti spēkosies ar Slovēnijas izlasi.

"Pirmajā mačā būs viens virknējums, bet otrajā spēlēs jau citi četri pieci basketbolisti," norādīja Bagatskis. "Vēlamies pārbaudīt katra spēlētāja varējumu. Par dažiem sportistiem skaidrības vēl nav, tāpēc kādā no spēlēm viņiem tiks dots lielāks spēles laiks."

Valstsvienības galvenais treneris minēja, ka komanda trenējas jau desmit dienas, bet pēdējās septiņas aizvadījusi treniņnometnē Liepājā. Tās sastāvā ir 17 spēlētāji, taču jau pēc šīm pārbaudes spēlēm izlase atteiksies no diviem vai trim basketbolistiem. "Līdz pēdējam brīdim paliks tikai 13 vai 14 spēlētāji."

Tāpat ceturtdienas pasākumā notika sadarbības līgumu parakstīšana ar "Latvijas Mobilo telefonu" (LMT) un "Mogo". Kā zināms, iepriekš valstsvienības treniņus varēja vērot lietotnē "LMT Straume".

"Sākumā biju pret treniņu translēšanu, jo tad stipri jāpiedomā, ko varam un ko nedrīkstam pildīt treniņos. Taču visi darām vienu darbu un pagaidām esam vienojušies par tālāko sadarbību," pauda Bagatskis.

Kā LMT viceprezidents mārketinga un biznesa attīstības jautājumos Ingmārs Pūķis norādīja, tad izlases treniņiem "dzīvojuši līdzi 14 tūkstoši skatītāju". "Nākamās divas pārbaudes spēles lietotnē "LMT Straume" būs iespējams redzēt vēl plašāk nekā televīzijas skatītājiem," atzina Pūķis.

No 14. līdz 16.augustam Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Tbilisi, spēlējot ar Gruzijas, Itālijas un Igaunijas izlasēm, bet nedēļu vēlāk latvieši Hamburgā trešo reizi startēs Vācijas Basketbola federācijas Superkausa izcīņā, kurā piedalīsies arī mājinieku, Turcijas un Polijas, vienības.

Pēc tam 29.augustā Latvija aizvadīs pēdējo pārbaudes maču pret Maķedoniju.

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajā Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Latvijas basketbola izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionātā:
Jānis Strēlnieks (Bambergas "Brose Baskets", Vācija), Dairis Bertāns ("Dominion Bilbao Basket", Spānija), Žanis Peiners, Kristaps Janičenoks (abi - "Ventspils"), Jānis Timma (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Mareks Mejeris, Ingus Jakovičs, Mārtiņš Meiers (visi - "VEF Rīga"), Kaspars Bērziņš ("Ņižņij Novgorod", Krievija), Andrejs Šeļakovs ("Jēkabpils"), Jānis Blūms, Rolands Freimanis (abi - bez kluba), Kaspars Vecvagars (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Haralds Kārlis, Dāvis Rozītis (abi - "Valmiera"), Mārtiņš Laksa ("Jūrmala"/"Fēnikss"), Ričmonds Vilde (Hjūstonas Baptistu universitāte, ASV).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi