Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Bagatskis: ja Latvijas izlase grib spēlēt pret pingvīniem, jābrauc uz Arktiku

Iekļūstot Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībai būtu aplami izlozē gaidīt vājus pretiniekus, jo pingvīniem meistarībā pielīdzināmus sāncenšus jāmeklē citos platuma grādos, uzskata izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas izlasē nevajag domāt par komandām, pret kurām jāspēlē, un pretinieku spēlētāju vārdiem, žurnālistiem pēc svētdien Viļņā notikušās izlozes teica Bagatskis. Par svarīgāku viņš uzskata Latvijas izlases sastāva izvēli un iespējami labākā gatavošanās plāna izstrādāšanu.

"Pirmkārt, jādomā par savu spēli. Ja gribam spēlēt ar pingvīniem, jābrauc uz Arktiku," teica Bagatskis, piebilstot, ka salīdzinājums varbūt nav īsti korekts, tomēt ataino lietas būtību.

Cīņā par iekļūšanu otrajā grupu kārtā Latvijas izlasei Šauļos būs jāspēlē pret Serbiju, Franciju, Vāciju, Izraēlu, kā arī Itāliju. Bagatskis piemetināja, ka šāds pretinieku virknējums Latvijai izlozē tika ar Lietuvas basketbola slavenības Arvīda Saboņa veiksmīgo roku. Bagatskis ļāva noprast, ka saka to bez ironijas, jo izlikto pretinieku dēļ Latvijai bija tikai divas grupas, kur nokļūt, un variantu ar Grieķiju, Horvātiju, Melnkalni, Maķedoniju, Bosniju/Hercegovinu un papildu kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem viņš nebūtu vēlējies nepazīstamo pretinieku dēļ.

"Pretinieki mums ir pazīstami - no pagājušā Eiropas čempionāta Vācija, Francija, no kvalifikācijas - Izraēla, Itālija, vēl Serbija, kas komentārus neprasa. Spēlēsim," apņēmību pauda Bagatskis.

Latvijas izlases treneris nešaubās, ka ir izredzes uzvarēt gan Franciju, gan Vāciju un Itāliju, kas Eiropas basketbolā ir pretinieki ar "lielo burtu" tādēļ norakstīt Latvijas izredzes ir priekšlaicīgi. Bagatskis sagaida, ka visām valstīm sastāvos būs pieejamie Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji, taču treneris atturējās solīt, ka šādu izlašu vidū būs arī Latvija.

Bagatskis gan nesaskata, ka Latvijas izlases spēlētāju vēlme iekļauties valstsvienībā varētu būt atkarīga no EČ izlozes rezultātiem. Augsta līmeņa profesionāļi grib spēlēt ar spēcīgām komandām, lai uz labu pretinieku fona parādītu savas prasmes, teica treneris, vienlaicīgi atgādinot, ka jau iepriekš ir aicinājis respektēt to basketbolistu lēmumus, kuri izlasē nevarēs vai nevēlēsies spēlēt.

Tikai neilgi pirms izlozes Bagatskis uzzinājis, ka Latvija nevar būt grupā ne tikai ar Lietuvu, bet arī ar Slovēniju. Vēl neilgi pirms izlozes arī virmojušas runas, ka Latvijas izlasei varētu ierādīt pirmās kārtas grupas turnīru aizvadīt Klaipēdā.

No augstāko izlozes grozu komandām Bagatskis pretiniekos labprātāk būtu gribējis redzēt Slovēniju un Krieviju, kā arī Lietuvu. Krievijas un Lietuvas basketbols Bagatskim esot labi zināms, bet slovēņu spēks lielā mērā vēl būšot atkarīgs no viņu sastāva. D grupā kopā ar slovēņiem un krieviem ielozēto Ukrainu, Bulgāriju un Gruziju Bagatskis vēl jo vairāk uzskatīja par Latvijai piemērotiem pretiniekiem. Pret mājiniekiem lietuviešiem Bagatskim bijības nav, jo pret viņiem allaž labi spēlēts, un arī Krievijas izlase Latvijas basketbolistiem neraisot satraukumu.

Bagatskis piebilda, ka trenerim vienmēr striķis ir ap kaklu, un nekad nevar zināt, kad tas savilksies. Viņš sagaida, ka grupas spēlēs Šauļos Latvijas izlasei būs daudz atbalstītāju. "Kā mums būs vajadzīgs sestais spēlētājs...," fanu atbalsta nozīmīgumu uzsvēra Bagatskis.

Izlozes rezultāti būtiski izmainīs valstvienības gatavošanās plānus, paskaidroja Bagatskis. Iepriekš Vācijā sarunātais turnīrs ies secen, jo abas komandas ielozēja vienā grupā, un arī sarunas par tikšanos ar Serbiju izrādījušās veltas.

"Mēs neesam favorīti, un nevaram izvēlēties sparingpartnerus," pauda Bagatskis, sakot, ka Latvijas izlases direktoram būs ko pastrādāt, lai piemeklētu iespējas tikties ar vajadzīgā spēles stila pretiniekiem.

Pēr organizatoru vēlmēm Latvijas, Lietuvas un Slovēnijas izlases izlozē bija izliktas, lai katra spēlētu savā grupā.

Vērtējot izlozes kopējos rezultātus, Bagatskis uzsvēra A grupā nonākušo komandu spēku, jo kopā ar Eiropas čempionvienību Spāniju spēlēs pasaules vicčempioni turki un pasaules čempionāta bronzu guvušie lietuvieši. Savukārt D grupu ar Slovēniju, Krieviju, Beļģiju, Gruziju, Bulgāriju un Ukrainu Bagatskis nosauca par vieglāku "vismaz uz papīra".

Pēc apļa turnīra izspēles pirmās kārtas grupas trīs spēcīgākās komandas iekļūs otrajā grupu kārtā, kur turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā. Finālturnīru 24 valstsvienības uzsāks četrās grupās, bet otrajā kārtā būs divas grupas pa sešām komandām. Uz divām finālturnīrā atlikušajām vakancēm vēl pretendē Somija, Ungārija un Portugāle, kas ceļazīmju ieguvējus noteiks augustā.

EČ finālturnīrs notiks no 31.augusta līdz 18.septembrim Kauņā, Viļņā, Šauļos, Panevēžā, Klaipēdā un Alītā. Izšķirošās spēles cīņā par godalgām paredzētas Viļņā un Kauņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi