Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Bagatskis nosauc 20 kandidātu Eiropas čempionāta finālturnīram

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis nosauca 20 kandidātu dalībai Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā, taču par divu spēlētāju – Andra Biedriņa un Kristapa Janičenoka – iesaistīšanos pagaidām skaidrības nav.

No paplašinātā kandidātu saraksta uz pirmajiem treniņiem treneri plāno aicināt 16 vai 17 spēlētāju, kuru vidū nav Kaspara Kambalas, ceturtdien informēja Latvijas Basketbola savienība. Gatavošanos EČ finālturnīram kandidāti sāks 20.jūlijā.

Ar Biedriņu Bagatskis ticies aprīļa vidū, un spēlētāja attieksme pret dalību izlasē bijusi izvairīga. Bagatskis ir gatavs ņemt vērā arī Biedriņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" un aģentu pozīciju. "Warriors" vadība ir apstiprinājusi, ka atbalsta Biedriņa spēlēšanu valstsvienībā un patlaban noris sarunas par apdrošināšanas noteikumiem.

Latvijā "Warriors" pārstāvji šovasar viesosies pasaules U-19 čempionāta laikā. Aģenti pret Biedriņa spēlēšanu izlasē neiebilst, bet galīgā lēmuma pieņemšana atstāta paša basketbolista ziņā. Bagatskis cer, ka Biedriņa lēmums par spēlēšanu izlasē būs pozitīvs, jo vasaras beigās uz Eiropas čempionātu Lietuvā pošas daudzi NBA spēlējošie eiropieši.

Savukārt Janičenoks ir apliecinājis, ka labprāt spēlētu Eiropas čempionātā, taču viņam bijusi grūta sezona ar vairākām nopietnām veselības problēmām, pavēstīja Bagatskis. Janičenoka iekļaušanās izlasē būs atkarīga no panākumiem potītes sadziedēšanā.

Kambalu Bagatskis uzskata par joprojām vienu no labākajiem centra spēlētājiem Eiropā, taču basketbolistam savu labāko īpašību parādīšanai pietrūkšot atbilstoša spēles stila partneru. No pieredzējušajiem spēlētājiem Kristapam Valteram un Armandam Šķēlem vēl nav beigušies diskvalifikācijas termiņi, Sandis Valters paziņojis, ka izlasē vairs nespēlēs, bet Gatis Jahovičs cīnās ar savainojumiem.

Izvērtējot citus sarakstā neiekļautos kandidātus, Bagatskis teica, ka Ingus Bankevics un Jānis Kaufmanis sezonu aizvadīja ļoti nestabili, tikmēr Ernestam Kalvem spēka uzbrucēja pozīcijā EČ būs daudz garāki un smagāki pretinieki, bet trešā numura pozīcijā viņš aizsardzībā ir par lēnu. Ronalds Zaķis aizvien turpina atlabt pēc smagas traumas.

Bagatskis pieļauj, ka kandidātiem pievienosies vēl kāds basketbolists no Latvijas U-19 un U-20 izlasēm.

Bagatska palīgi izlases treneru štābā būs Roberts Štelmahers, Agris Galvanovskis, kurš komandai pievienosies pēc Eiropas U-20 čempionāta, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis un brīvprātīgais stažieris Oskars Ernšteins, kurš studē Amerikā.

Pirmās pārbaudes spēles izlasei būs 2. un 3.augustā Klaipēdā pret Lietuvas studentu izlasi un Slovēnijas komandu, 12. un 13.augustā Rīgā viesosies Krievijas izlase, 20.augustā Panevēžā jāspēlē pret Lietuvu, bet 22. un 24.augustā Latvijā būs Gruzijas izlase. Vēl viena spēle paredzēta 27.augustā pret Lielbritānijas komandu. Pirmā cīņa EČ finālturnīrā būs 31.augustā Šauļos pret Francijas izlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

1./2.pozīcija: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Rinalds Sirsniņš;

3.pozīcija: Kristaps Janičenoks, Mareks Jurevičus, Akselis Vairogs, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns;

4.pozīcija: Artūrs Bērziņš, Ivars Timermanis;

4/5.pozīcija: Kaspars Bērziņš, Rolands Freimanis, Pāvels Veselovs;

5.pozīcija: Andris Biedriņš, Andrejs Šeļakovs, Lauris Blaus, Raitis Grafs, Dāvis Rozītis.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi