Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Bagatskis nosaucis tos 13 basketbolistus, kuri piedalīsies turnīrā Gruzijā

Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis 13 basketbolistus, kuri trešdien vēlu vakarā dosies uz Gruziju. No 14. līdz 16.augustam pārbaudes turnīrā Tbilisi Latvijas komanda spēlēs ar Itālijas, Gruzijas un Igaunijas vienībām, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Diemžēl savainojuma dēļ valstsvienības gatavošanās procesā vairs nevarēs piedalīties Ingus Jakovičs.

"Medicīniskā pārbaude apstiprināja sliktākās aizdomas – Jakovičam būs vajadzīga meniska operācija un līdz Eiropas čempionātam ierindā atgriezties viņš nepagūs. Pēc trešdienas treniņa paldies par līdzdalību gatavošanās procesam pateicām Ričmondam Vildem, kuram pagaidām vēl grūti iekļauties vastsvienības spēles modelī," atklāja Bagatskis.

"No ierindā palikušajiem 15 basketbolistiem uz Tbilisi dodas 13. Mājās paliek Andrejs Šeļakovs, kura savainotajai potītei nepieciešams rehabilitācijas kurss un Žanis Peiners. Tbilisi valda liels karstums un, izvērtējot riskus, Žanim ļausim individuāli patrenēties Rīgā un sagatavoties nākamajam pārbaudes turnīram Hamburgā. Abiem ir tādas pašas izredzes iekļūt komandas pieteikumā Eiropas čempionātam, kā ikvienam citam kandidātam un noteikti būs iespējas sevi parādīt citās pārbaudes spēlēs.

Tbilisi turnīrā turpināsim mērķtiecīgi gatavoties, pieslīpējot taktikas nianses un uzlabojot savstarpējo saprašanos. Spēlei ar Igauniju, kas būs mūsu pretiniece arī Eiropas čempionātā, būs zināms zemteksts, tomēr to nevajag pārvērtēt. Rīgā ar igauņiem spēlēsim pēdējā dienā, līdz kurai nekādi noslēpumi tik un tā vairs nebūs palikuši. Tbilisi ar viņiem spēlēsim kā ar ikvienu citu pretinieku. Itālijas un Gruzijas komandām pēdējos mačos esam zaudējuši un tas varbūt mazliet palielinās motivāciju. Tomēr, atkārtošos, rezultātiem pagaidām nav izšķirošas nozīmes."

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas izlase, gatavojoties septembrī gaidāmajam Eiropas čempionātam, aizvadīja divas pārbaudes spēles. Piektdien latvieši ar 84:82 pieveica Poliju, bet svētdien ar 72:66 tika pievarēta arī Slovēnija. 

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajā Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Latvijas basketbola izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionātā:

Jānis Strēlnieks (Bambergas "Brose Baskets", Vācija), Dairis Bertāns ("Dominion Bilbao Basket", Spānija), Žanis Peiners, Kristaps Janičenoks (abi - "Ventspils"), Jānis Timma (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Mareks Mejeris, Mārtiņš Meiers (visi - "VEF Rīga"), Kaspars Bērziņš ("Ņižņij Novgorod", Krievija), Andrejs Šeļakovs ("Jēkabpils"), Jānis Blūms, Rolands Freimanis (abi - bez kluba), Kaspars Vecvagars (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Haralds Kārlis, Dāvis Rozītis (abi - "Valmiera"), Mārtiņš Laksa ("Jūrmala"/"Fēnikss").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi