Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Bagatskis pēc spēles ar Slovēniju atkal norāda uz nevajadzīgi lielo kļūdu skaitu

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc trešdien piedzīvotā zaudējuma pārbaudes spēlē pret Slovēniju ar 63:73 atkal norādīja uz lielo nevajadzīgu kļūdu skaitu, taču komandas sniegumā atrada arī pozitīvas lietas.

Tāpat kā pirmajā pārbaudes spēlē pret Lietuvas studentu izlasi, arī pret slovēņiem bija daudz nepiespiestu kļūdu, kuras pretinieki izmantoja. "Otrajā ceturtdaļā bija vesels muļķīgu kļūdu birums. Tādas pieļāva gandrīz visi pēc kārtas. Nelīdzēja ne pārtraukumi, ne taktikas korekcijas. Tika pieņemti nepareizi lēmumi," par Bagatska teikto vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Treneris uzsver, ka pirmajā puslaikā bija 12 kļūdu, bet trešajā ceturtdaļā tikai divas, tāpēc cīņa laukumā izlīdzinājusies, pretiniekam vairs nebija iespēju gūt vieglus punktus. Bagatskis kā plusu uzsvēra Slovēnijas izlases NBA basketbolista Dragiča daļēju neitralizāciju, jo viņš pieļāvis septiņas kļūdas. "Tas bija arī liels Daira[Bertāna] nopelns, kurš viņu prasmīgi provocēja," piebilda Bagatskis.

Pret slovēņiem brīžiem Latvijas izlase rādījusi to sniegumu, kādu treneri gaida. "Mums nevienā pozīcijā nav pārsvars pār pretiniekiem, tāpēc jābūt agresivitātei, provocējošam basketbolam, pa rupjībai, protams, arī veiksmei metienos," piebilda treneris.

Bagatski priecējis arī tas, ka komanda nav centusies glābties ar nesagatavotiem trīspunktniekiem, bet pacietīgi meklējusi iespējas uzbrukumā, kas arī atrastas. "Pietuvojāmies pretiniekiem līdz deviņu punktu starpībai, un tad bija pieci uzbrukumi pēc kārtas ar nepamatotiem lēmumiem. Muļķīgi metieni, nepamatota došanās uz grozu. Grūti uzvarēt, ja sodus metam ar 40 pricentu precizitāti. Turklāt kļūdās pat mūsu snaiperi," iemeslus, kāpēc tomēr neizdevās noķert pretiniekus minēja Bagatskis, sakot, ka šajos divos mačos pietrūka mazo spēlētāju, taču šajos posteņos komandai mājās palika labas rezerves.

Pret Slovēniju Latvijas izlases basketbolisti labāk cīnījušies par atlēcējošajām bumbām zem groziem. "Sodus metām vairāk par slovēņiem, tomēr vakar[otrdien] uzbrukums bija kustīgāks, agresīvāks. Šodien vairāk spēlējām ar galvu, gudrāk. Protams, izņemot kļūdu epizodes," sacīja Bagatskis.

Labi sevi parādījis saspēles vadītājs un komandas kapteinis šajās spēlēs Edgars Jeromanovs. Pirmās divas spēles trenerim ieviesa zināmu skaidrību par dažiem spēlētājiem - kuri var uzņemties iniciatīvu, un kuri labāk iztur stresa situācijas.

"Vakar izcili nospēlēja Freimanis[Ronalds], labi Kuksiks[Rihards]. Šodien... Tomēr jāņem vērā, ka mums bijis desmit dienu smags fizisks darbs, kas nevarēja palikt bez sekām. Pat Dairis[Bertāns] izskatās noguris. Protams, bija spēlētāji, kuri iepriecināja vairāk un bija tādi, kuri mazāk, taču konkrētus uzvārdus nenosaukšu. Mums vēl daudz laika," atklāja Bagatskis, solot pirms nākamajiem mačiem ar Krieviju 12. un 13. augustā slodzes nesamazināt, tāpēc nākamā nedēļa basketbolistiem šajā ziņā būs vēl grūtāka, nekā iepriekšējā.

No kandidātu saraksta pagaidām neviens netiek atskaitīts, savukārt Dāvja Bertāna iekļaušanās komandā būs atkarīga no viņa pašsajūtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi