Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +23 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Bagatskis turpmāk Latvijas izlasē labprāt redzētu Biedriņu, Blūmu un Šķēli

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis turpmāk valstsvienības rindās labprāt redzētu Andri Biedriņu, Jāni Blūmu un Armandu Šķēli, par otrdien notikušajā LBS treneru sapulcē valstsvienības vadītāja teikto žurnālistiem trešdien mediju brokastīs pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Bagatskis sapulcē paudis savu vīziju par izlases nākotni, uzsverot, ka tajā labprāt redzētu Biedriņu un Blūmu, kā arī Šķēli, ja vien Šķēle būs vesels un viņam būs beigusies LBS piespriestā diskvalifikācija.

Pēc aizvadītā Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas spēļu cikla Bagatskis par lielākajām izlases problēmām nosauca spēli aizsardzībā viens pret vienu, kā arī neapmierinošo komandas atgriešanos aizsardzībā pēc uzbrukumiem. Tāpat Bagatskis uzskatīja, ka par īsu bijis sagatavošanās periods, jo līdz pirmajām spēlēm tomēr pietrūcis laika, lai pilnībā sagatavotos.

Tāpat komandas kopējam sniegumam par labu nav nācis tas, ka vairāki spēlētāji bijuši bez līgumiem ar klubiem un neziņā par savu nākotni. Šie spēlētāji nav spējuši koncentrēties darbam izlasē, kas iespaidojis viņu sniegumu, par Bagatska pausto klāstīja Šneps.

LBS ģenerālsekretārs arī apstiprināja jau otrdien izplatīto informāciju, ka, pēc neoficiālām ziņām, par pēdējo ceļazīmi uz 2011. gada EČ finālturnīru tiek virzīts projekts, kurā cīnīsies 10 vīriešu komandas, kas neieguva vietas finišējušajā kvalifikācijas turnīrā, tātad - arī Latvija.

Jau ziņots, ka oficiāli lēmumu par to, cik komandas cīnīsies par pēdējo ceļazīmi, FIBA pieņems 5. septembrī. Ja spēlētu 10 komandas, tad par uzvaru spēlētu ne tikai Latvija, bet arī Itālija, Somija, Ungārija, Ukraina, Bosnija un Hercegovina, Gruzija, Bulgārija, Polija un Portugāle.

Iepriekš par pēdējo ceļazīmi uz finālturnīru cīnījās sešas nākamās komandas, kas palika nekvalificējušās finālturnīram Lietuvā. Latvijas komanda savā grupā ar trim uzvarām un pieciem zaudējumiem palika priekšpēdējā - ceturtā, kas pēc šādas sistēmas neļauj iekļūt to sešu komandu skaitā, kas nākamgad īsi pirms finālturnīra noteikti būtu izspēlējušas pēdējo vakanci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi