Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Basketbola izlase uz Bulgāriju pēc uzvaras

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra H grupas otrajā spēlē viesosies pie Bulgārijas.

Mačs Botevgradā sāksies plkst.19, un tiešraidē to translēs kanāls TV6.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē latvieši piektdien savā laukumā ar rezultātu 61:62 piekāpās Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai. Savukārt bulgāri viesos ar 63:73 atzina Grieķijas pārākumu.

Debiju pie Latvijas izlases stūres piedzīvoja galvenais treneris Roberts Štelmahers, bet savas pirmās spēles valstsvienībā aizvadīja Artūrs Kurucs, Māris Gulbis un Klāvs Čavars. Vēl viens debitants Artūrs Žagars bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

No 15 cilvēku lielā kandidātu saraksta pirmajā spēlē ar Bosniju un Hercegovinu pieteikumā netika iekļauti Kristaps Dārgais, Kaspars Vecvagars un Mārcis Vītols. Latvijas izlase uz Bulgāriju devās ar to pašu divpadsmitnieku, kas bija piektdienas mača pieteikumā.

Kā zināms, Latvijas komandai nevar palīdzēt neviens no pieciem ULEB Eirolīgas basketbolistiem - Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Dairis Bertāns, Rihards Lomažs un Rolands Šmits. Treniņnometnes laikā traumu dēļ no saraksta tika atskaitīti Ojārs Siliņš un Žanis Peiners.

Latvijas un Bulgārijas ceļi krustojās 2005.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kur divās savstarpējās spēlēs katra izlase izcīnīja pa uzvarai. Tolaik Latvijas izlases sastāvā spēlēja valstsvienības stūrmanis Štelmahers un viņa asistents Helmanis.

Bulgārija Eiropas čempionātā savus lielākos panākumus guva pagājušajā gadsimtā, bet mūsdienās tā nav spējusi kvalificēties pēdējiem trim finālturnīriem. 

Bulgāriem šajā logā nevar palīdzēt šobrīd viņu labākais spēlētājs Saša Vezenkovs, kurš nav palaists no ULEB Eirolīgas komandas Pirejas "Olympiakos". Lielas cerības tiek liktas uz naturalizēto amerikāņu saspēles vadītāju Dī Bostu, kurš mačā ar Grieķiju guva 14 punktus un veica astoņas rezultatīvas piespēles. 

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība kopš 1992.gada 11 reizes spēlējusi Eiropas čempionāta finālturnīrā, līdz šim labāko rezultātu sasniedzot 2017.gadā, kad tika izcīnīta piektā vieta.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas astoņās grupās. No četrām grupām, kurās spēlē finālturnīra rīkotājvalstis (Čehija, Gruzija, Itālija un Vācija) finālturnīram kvalificējas pa divām labākajām komandām, no četrām citām - pa trim. Spēles notiek trijos izlašu "logos" - 2020.gada februārī un novembrī, kā arī 2021.gada februārī.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 2. līdz 19.septembrim četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē). Tajā piedalīsies 24 komandas.

Pērnvasar par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts Roberts Štelmahers. Viņa palīgi ir Uvis Helmanis, Raimonds Feldmanis un fiziskās sagatavotības speciālists Oskars Ernšteins.

Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Kaspars Vecvagars (Palensijas "Chocolates Trapa", Spānija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Rinalds Sirsniņš, Kristaps Dārgais (abi - "Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi