Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Basketbola kluba Jūrmala prezidents Jeromanovs turpinās spēlēt komandā

Pagājušās sezonas OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļniece Jūrmala pagarinājusi līgumu ar saspēles vadītāju Edgaru Jeromanovu, kurš pilda arī kluba prezidenta pienākumus.

Jeromanovs aizvadītajā sezonā bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, labākais piespēlētājs un bumbu pārtvērējs, šajās statistikas kategorijās 35 nospēlētās spēlēs sakrājot 12 punktus, 4,3 rezultatīvas piespēles un 1,7 pārtvertas bumbas.

Pašlaik 32 gadus vecajam Jeromanovam šī būs piektā sezona Jūrmalas vienībā. LBL viņš debitēja 2003./2004.gada sezonā "Ventspils Augstskolas" sastāvā un pēc tam pārstāvēja "Līvu alus"/"Liepāja", "Barons", LU, "VEF Rīga" un "Liepājas Lauvas" vienības.

No 2010. līdz 2014.gadam Jeromanovs spēlēja Ukrainā, Grieķijā un Zviedrijā.

Jeromanovs vairākus gadus bija Latvijas izlases kapteinis un palīdzēja tai 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Kā vēstīts, "Jūrmala" uz diviem gadiem pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Mārtiņu Gulbi, kuram par asistentu piesaistīts vēl viens latviešu jaunais speciālists Kristaps Zeids, kurš pirms tam vadīja "Valka"/"Valga" vienību.

Tāpat kūrortpilsētas vienība pagarinājusi līgumu ar vienības kapteini Uģi Pineti un Dāvi Klegeri, kā arī komandā atgriezies latviešu izcelsmes amerikāņu basketbolists Endrū Šmits. Kluba sastāvu pastiprinājis arī lietuviešu centra spēlētājs Mats Juciks, uzbrucēji Kārlis Pauls Lasmanis un baltkrievs Deniss Vikentjevs, aizsargi Kristaps Mediss un Kristaps Pļavnieks, kā arī U-18 Eiropas čempionāta sudraba medaļnieks Latvijas valstsvienības sastāvā Oskars Hlebovickis. Vienību gan pametis lietuvietis Deniss Krestiņins.

"Jūrmala" ir aizvadītās LBL trešās vietas ieguvēja, kā arī BBL sudraba medaļniece.

Savukārt jaunizveidotajai Latvijas komandai "Liepājas basketbols" uz trīs nedēļu pārbaudes laiku pievienojies amerikāņu uzbrucējs Ksavjērs Teilors.

Pašlaik 23 gadus vecais basketbolists līdz šim spēlējis Nacionālajā koledžu asociācijā (NCAA), kur iepriekšējā sezonā Fortveinas "Purdue" universitātes komandas sastāvā 33 spēlēs vidēji guva 7,9 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas un veica 0,9 rezultatīvas piespēles.

"Desmonda Rindžera trauma piespieda mūs veikt korekcijas sastāvā un pastiprināt garo galu. Ksavjērs ir enerģisks spēlētājs, aktīvs groza tuvumā gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Ceram, ka rītdien turnīrā viņš jau mums palīdzēs, lai pēc iespējas ātrāk veidotos sapratne ar komandas biedriem," klubs citē komandas galvenā trenera Artūra Štālberga teikto.

Jau vēstīts, ka jaunizveidotais Latvijas klubs "Liepājas basketbols" savas rindas papildinājis arī ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā spēlējušu amerikāni Džastinu Džonsonu, kā arī viņa tautieti Desmondu Rindžeru. Tāpat komanda pastiprinājusies ar Nikolaju Zotovu, Rihardu Bērziņu, Uvi Vārnu, Valteru Vuciņu, Arni Ati, Robertu Krastiņu, lietuvieti Justu Nausēdu, Kristeru Matisonu, Artūru Niedru un Robertu Ķuzi.

Maijā tika dibināts jauns basketbola klubs Liepājā, kas pārstāv biedrību "Sporta klubs "Liepājas basketbols"". Biedrības pamatuzdevums ir izveidot vienotu basketbola sistēmu Liepājā un attīstīt bērnu, jauniešu un pieaugušo spēlētāju izaugsmi, nodrošinot Liepāju ar augstākā līmeņa vīriešu un sieviešu profesionālajām komandām, kas pārstāvētu Liepāju Latvijas un starptautiskajā līmenī.

Tikmēr LBL augstākās divīzijas debitante "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" papildinājusi sastāvu ar saspēles vadītāju Edmundu Elksni.

Pašlaik 27 gadus vecais Elksnis pērnajā sezonā bija starp pieciem labākajiem piespēlētājiem Latvijas čempionātā, vidēji mačā asistējot 5,1 produktīvā uzbrukumā.

Karjeras pirmajās četrās sezonās "Valmieras" sastāvā Elksnim par spēles laiku nācās cīnīties ar ļoti laba līmeņa saspēles vadītājiem, tādēļ spēles laiku iegūt bija sarežģīti un loma laukumā bija samērā neliela. Taču jaunā līmenī basketbolistam sevi izdevās pacelt pēc pārcelšanās uz "Jūrmalas"/"Fēnikss" vienību, kurā Elksnis kļuva par vienu no kūrortpilsētas komandas pamatsastāva spēlētājiem un demonstrēja ļoti atzīstamu sniegumu, vairāku basketbola apskatnieku versijā tiekot uzskatīt par sezonas progresējušāko spēlētāju.

Pēc divām sezonām jūrmalnieku rindās, pērnajā gadā Elksnis atgriezās mājās. Vietējās komandas sastāvā viņš sasniedza karjeras labākos statistikas rādītājus, Latvijas čempionātā 28 mačos izceļoties ar 11,6 punktiem, 5,1 rezultatīvu piespēli, 3,8 izcīnītām atlēkušajām bumbām un 1,1 pārtvertu bumbu. Savukārt desmit Baltijas līgas spēlēs valmierieša rēķinā 9,4 punkti, 3,9 rezultatīvas piespēles un 2,9 izcīnītas bumbas zem groziem.

Karjeras laikā Elksnim izdevies tikt pie Latvijas čempionāta bronzas medaļas 2013.gadā "Valmieras" komandas sastāvā.

"Pirms šīs sezonas ir ļoti interesanti. Pārstāvēsim Valmieru, bet komanda ir pavisam jauna, kluba vadība ir jauna un citi, taču ļoti labi pazīstami, treneri. Treniņu process ir tik tiešām kvalitatīvs - būsim gatavi jaunajai sezonai. Savas pilsētas godu aizstāvēt ir īpaši un tagad to darīsim ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā. Ar nepacietību gaidu sezonas sākumu," klubs citē Elkšņa teikto.

Kā vēstīts, LBL debitante sastāvu papildinājusi ar iepriekš vairākus gadus Valmierā spēlējušo Jāni Kaufmani.

Gaidāmajā sezonā tiks dots starts Latvijas - Igaunijas apvienotajam čempionātam, kura sākums paredzēts 29.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi