Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Basketbola klubu Ogre turpmāk vadīs Mazurs

Pērnā gada Latvijas basketbola līgas (LBL) bronzas medaļniekus basketbola klubu Ogre turpmāk trenēs pašmāju speciālists Nikolajs Mazurs, trešdien Latvijas Radio pastāstīja vienības pārstāvji, kuri gan atzīmēja, ka galējās formalitātes vēl esot jāsakārto.

Kā atzīmēja kluba ģenerālmenedžeris Jānis Laganovskis, ar treneri ir panākta vienošanās, tomēr pēdējās formalitātes vēl palikušas nenokārtotas, tomēr tas notiks tuvākajā laikā. Vienības pārstāvis arī neslēpa, ka līgumā, visticamāk, tiks iekļauts punkts, kas speciālistam ļaus pamest Ogres komandu, ja viņš saņems piedāvājumu no kāda kluba, kas startē augstākas raudzes turnīros.

Līgumu paredzēts noslēgt uz vienu sezonu.

Kā šonedēļ aģentūrai LETA atklāja kluba menedžeris Laganovskis, Ogrei ir spēkā līgumi ar Jāni Pozņaku, Renāru Magoni, Kārli Apsīti un Miku Muižnieku. Tiek izskatīta iespēja turpināt sadarbību arī ar Kasparu Bērziņu ar tādiem pašiem līguma nosacījumiem kā iepriekš, kas paredz labāka piedāvājuma gadījumā ļaut basketbolistam mainīt klubu. Tā kā šobrīd ir grūtības piesaistīt vietējos basketbolistus, tad klubs neizslēdz iespēju nolīgt arī kādu leģionāru, taču patlaban konkrēta spēlētāja komandas redzeslokā nav.

Gaidāmajā sezonā Ogres rindās spēlēs arī iepriekšējo sezonu līderi Rinalds Sirsniņš un Kristaps Dārgais.

Pērn Ogres komanda pirmo reizi tās pastāvēšanas vēsturē izcīnīja LBL bronzu, bet līdz panākumam klubu aizveda nu jau bijušais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, kurš starpsezonā pārcēlās uz vicečempionu klubu Ventspils.

Tikmēr Mazurs februārī zaudēja darbu Krievijas klubā Permas Parma, kas piedalījās VTB vienotajā līgā. Latvijas speciālists šo komandu vadīja jau kopš 2017.gada.

Pirms tam Mazurs trenēja Krievijas klubu Saratovas Avtodor, taču jau pēc pirmās spēles, kurā tika piedzīvota neveiksme, viņš tika atlaists. Pēc tam viņš pievienojās spēcīgās Kazaņas Unics vienības treneru kolektīvam.

Vēl 2015.gada vasarā pēc kļūšanas par Latvijas čempionu VEF Rīga sastāvā Mazurs šo komandu atstāja un pārņēma cita Krievijas kluba Maskavas Dinamo grožus, taču finansiālo saistību dēļ tas netika pielaists ne startam VTB Vienotajā līgā, ne Superlīgā un FIBA Eiropas kausā. Savukārt pirms trim gadiem viņš pārņēma Gruzijas kluba Tbilisi Vita vadību, kas gan Vienotajā līgā palika pēdējā vietā un finansiālu problēmu dēļ šosezon turnīrā vairs nestartē.

Mazurs ilgus gadus strādājis ar 1995.gadā dzimušo Latvijas basketbolistu paaudzi. Vēl 2013.gadā viņš bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, kad viņa vadītā komanda izcīnīja ceturto vietu Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā. Savukārt 2014.gadā speciālists - jau Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera postenī - ar grūtībām prata izlasei saglabāt vietu Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi