Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Basketbolists Valters iesniedzis maksātnespējas pieteikumu

Viens no šī brīža Latvijas vadošajiem basketbolistiem Kristaps Valters iesniedzis tiesā maksātnespējas pieteikumu, liecina Maksātnespējas administrācijas (MNA) sniegtā informācija. Pēdējos gados maksātnespēja apstiprināta arī citiem Latvijas basketbolistiem - Gatim Jahovičam un Kasparam Ciprusam.

Pieteikums iesniegts Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā. Valtera administratores pienākumiem izvirzīta Margarita Mjadzelica.

Kā aģentūrai LETA izteicās sportista tēvs Valdis Valters, šāda rīcība, visticamāk, ir saistīta ar savulaik iegādātajiem īpašumiem un kredītsaistībām, kuras basketbolists vairs nav spējīgs pildīt.

"Tā mūsu valstī ir normāla prakse," uzsvēra Valdis Valters, piebilstot, ka nekādu citu iemeslu šādai rīcībai nav un nevar būt.

30 gadus vecais Valters pašlaik spēlē Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Malagas Unicaja. Viņa līgums ir spēkā līdz šīs sezonas beigām, bet pēc tam abām pusēm ir iespēja sadarbību pagarināt vēl uz vienu gadu.

Valters pagājušajā vasarā uz Malagas komandu pārgāja no citas ACB līgas vienības Fuenlabrada. Tāpat Valters spēlējis Latvijas komandās Brocēni/LMT un Skonto, kā arī Turcijā, Grieķijā, Vācijā, Itālijā un Krievijā.

Latvijas izlases rindās Valters piedalījies četros Eiropas čempionāta finālturnīros.

Pēc 2009.gada Eiropas čempionāta Latvijas Basketbola savienība (LBS) komandas iekšējā režīma neievērošanas dēļ pieņēma kardinālus lēmumus diskvalificēt vairākus spēlētājus, bargāko diskvalifikāciju saņemot tieši Valteram, kurš izlasē nevar atgriezties trīs gadus.

2010.gadā tiesa apstiprināja cita Latvijas basketbolista - Gata Jahoviča (VEF Rīga) maksātnespēju, bet pērn par maksātnespējīgu atzīts šobrīd Igaunijā spēlējošais basketbolists Kaspars Cipruss. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi