Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baško: TTT Rīga arī nākamsezon cer spēlēt Eirolīgā

Lai arī aizvadītā sezona bijusi ļoti saraustīta un neizdevās sasniegt cerētos rezultātus, Latvijas titulētākā sieviešu basketbola komanda TTT Rīga arī nākamsezon cer spēlēt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas turnīrā, sarunā ar aģentūru LETA atklāja kluba valdes priekšsēdētāja Gunta Baško.

TTT Rīga aizvadītajā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, TTT Rīga decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL), kurā izdevās izcīnīt bronzu.

25.aprīlī TTT Rīga astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20.reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Douglas Latvijas Sieviešu basketbola līgā (LSBL).

"Sezona bija patiesi smaga. Ir grūti tikai trenēties, tad nospēlēt divus "burbuļus" pēc kārtas, bet pēc tam atkal vari tikai trenēties," sarežģījumus aizvadītajā sezonā atminas Baško, kura februāra vidū nolēma atgriezties komandas rindās. "Kad atsākās vietējais čempionāts, kļuva vieglāk, bet kopumā mūs skāra daudz traumu un spēlētāju maiņas."

Baško vairākkārt uzsvēra, ka sezona tiešām bijusi smaga, taču spēlētājas un treneru korpuss šajos apstākļos paveikuši visu, kas viņu spēkos.

Pagājušā gada oktobrī pirmssezonas preses konferencē kluba pārstāvji norādīja, ka izdevies segt 40% no parādiem, kas sakrājušies vēl no iepriekšējās sezonas. Šī iemesla dēļ pagājušajā vasarā bija bažas par komandas tālāko likteni.

Sarunā ar LETA Baško neslēpa, ka neliela "astīte" parādos vēl palikusi, bet priekšā vēl sarunas ar iespējamiem atbalstītājiem. Neraugoties uz sarežģījumiem kluba finanšu jautājumos, arī nākamsezon TTT Rīga plāno spēlēt Eirolīgā.

"Mēs gatavojamies Eirolīgas sezonai. Pieļauju, ka treneri jau strādā un domā, kā darīt... Šobrīd gaidām atbildi no dibinātājiem par finansējumu. Tāpat ceram piesaistīt atbalstītājus, lai varētu startēt Eirolīgā un tikt vaļā no parādiem," situāciju klubā skaidro Baško. "Nākamnedēļ kluba vadībai ir plānota tikšanās, pēc kuras arī varētu būt lielāka skaidrība vairākās pozīcijās."

Arī nākamajā sezonā komandu vadīs līdzšinējais galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, ar kuru pirms pagājušās sezonas tika noslēgts līgums pēc principa 1+1.

LSBL pamatturnīrā TTT Rīga uzvarēja visās 16 spēlēs un izcīnīja pirmo vietu.

2021.gada sezonā Covid-19 ierobežojumu dēļ nenotika Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrs. Latvijas sieviešu čempionāta dalībnieku klasifikācija notika saskaņā ar komandu ieņemtajām vietām Douglas Baltijas Basketbola līgas noslēguma tabulā 2020.gada 1.martā.

Par Latvijas čempioni tika pasludināta TTT Rīga, otro vietu izcīnīja Liepāja/LSSS, trešo - RSU komanda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi