Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

BBL: Valmiera ar -34 Tamperē piekāpjas Somijas čempioniem, Ventspils grauj Raplas basketbolistus

Pārliecinošu zaudējumu Baltijas Basketbola līgas (BBL) izslēgšanas turnīra pirmajā astotdaļfināla spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas komanda Valmiera, kas izbraukumā ar rezultātu 73:107 (15:27, 13:29, 24:24, 21:27) atzina Somijas kluba Tamperes Pyrinto pārākumu.Mājinieki vadībā atradās kopš paša spēles sākuma, jau pirmajā ceturtdaļā tiekot pie 14 punktu pārsvara.

Arī otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieku pārsvars bija pārliecinošs, kas ļāva komandai atpūtā doties ar 28 punktu handikapu. Trešās ceturtdaļas gaitā Valmierai neizdevās deficītu samazināt, un tāpat arī noslēdzošajās desmit minūtēs cīņas gaita nemainījās, Pyrinto vienībai savas pozīcijas vienīgi nostiprinot.Valmieras labā attiecīgi 17 un 13 punktus guva Mārcis Vītols un amerikānis Džastins Hērts, bet 22 punktus uzvarētāju labā guva amerikānis Vils Herriss.Iepriekš regulārajā čempionātā Valmiera ar desmit uzvarām triumfēja B apakšgrupā, kamēr_ Pyrinto _basketbolisti A apakšgrupā izcīnīja piecus panākumus desmit mačos un ieņēma trešo vietu.Šīm komandām to pastāvēšanas vēsturē iepriekš ceļi bija krustojušies divas reizes, Valmierai abās cīņās piedzīvojot zaudējumus.

Tikmēr Latvijas čempioni Ventspils savā laukumā ar 105:75 (28:11, 29:19, 25:24, 23:21) pārspēja Igaunijas komandu Raplas Tyco.

Vadībā mājinieki neatradās vien pie rezultāta 0:0 un 2:2, bet pirmajā ceturtdaļā komanda veica 15:0 izrāvienu un tika pie 17 punktu pārsvara. Arī otrajā ceturtdaļā laukumā dominēja Ventspils vienība, kas tai deva 27 punktu handikapu. Spēles otrajā pusē mājiniekiem izdevās pārsvaru nosargāt, kamēr viesi intrigu tā arī vairs neatjaunoja.

Vismaz desmit punktus guva septiņi dažādi Ventspils komandas spēlētāji, bet rezultatīvākie ar attiecīgi 20 un 14 punktiem bija Akselis Vairogs un amerikānis Trojs Bārnīss. Tikmēr Tyco vienībā ar 17 punktiem atzīmējās horvāts Domagojs Bubalo.

Savukārt cita Latvijas komanda Barons/LDz otrdien savā laukumā ar rezultātu 82:58 (22:12, 16:10, 23:13, 21:23) uzvarēja Lietuvas klubu Utenas Juventus.

Arī šajā mačā mājinieki pamatus uzvarai ielika pirmajā puslaikā, kuru noslēdza ar 16 punktu handikapu. Trešās ceturtdaļas gaitā Barons/LDz pārsvars pieauga vēl par desmit punktiem, bet cīņas izskaņā Latvijas pārstāvjiem izdevās iegūto nosargāt.

Attiecīgi 23, 18 un 17 punktus uzvarētāju labā iekrāja ukrainis Dmitro Gļebovs, Kaspars Kambala, kura kontā arī 12 atlēkušās bumbas, un vēl viens ukrainis Pavlo Burenko. Tikmēr viesu sastāvā pie 13 punktiem tika Vaids Čepukaitis.

Pirms šīs spēles Barons/LDz pēc abpusējas vienošanās pārtrauca sadarbību ar pieredzējušo uzbrucēju Gati Jahoviču.

Trešdien izslēgšanas spēles sāks arī pagājušās sezonas Latvijas trešais spēcīgākais klubs Jēkabpils un Liepāja/Triobet, abām komandām tiekoties savā starpā.

Atbildes spēles norisināsies nākamnedēļ, bet uzvarētājs izslēgšanas spēlēs, ieskaitot finālu, tiks noteikts divu spēļu summā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi