Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

BBL kausā bez Baltijas basketbola grandiem

Spēcīgāko Latvijas un Lietuvas klubu prombūtnē Liepājas lauvām paveras iespēja pacīnīties par Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausu. Igaunijas pilsētā Rakverē piektdien pulksten 20.25 liepājnieki pusfinālā spēlēs ar pērnās sezonas Lietuvas Basketbola līgas (LKL) ceturtās vietas īpašniekiem BC Šiauliai. Tiešraide Viasat Sport Baltic. Sestdien notiks spēles par pirmo un trešo vietu.

Lietuvas un Latvijas spēcīgākie klubi šoreiz ir noraidījuši iespēju piedalīties BBL kausa izcīņas turnīrā. Ventspilnieki ir devuši priekšroku finansiāli izdevīgākam pārbaudes spēļu turnīram Sanktpēterburgā, kur vieni no pretiniekiem būs Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Spartak. Vefiņš, solidarizējoties ar leišu grandiem, šosezon ir atteicies no jebkādas līdzdalības BBL organizētajos turnīros, arī BBL kausa izcīņā. Uz kaimiņu fona spēkus samērot centīsies Liepājas lauvu basketbolisti, kas sezonu sāks krietni atjauninātā sastāvā.

Starpsezonā nopietnus sastāva zaudējumus piedzīvojušās Lauvas uz Rakveri brauc ar vienu mērķi - uzvarēt katru spēli. Prom uz Ukrainu ir devušies pērnās sezonas līderi Mārtiņš Kravčenko un Džošs Mejo, bet Jānis Timma šosezon pārstāvēs BK Ventspils. Pārbaudes spēlēs vairāk piedzīvoti zaudējumi, nekā gūtas uzvaras, zaudēts arī LBL debitantam BK Jēkabpils. Pusfinālā Lauvas tiksies BC Šiauliai, kam septembrī ar 88:95 zaudēts Liepājas Olimpiskā centra kausa izcīņā. «Uz Rakveri braucam ar vienu mērķi, pēc iespējas veiksmīgāk nostartēt turnīrā un revanšēties Šauļiem par iepriekš piedzīvoto zaudējumu,» mērķus ieskicē liepājnieku jaunais galvenais treneris Guntis Endzels.

«Ja skatāmies sezonas kontekstā, tad mērķi paliek tie paši vecie - strādāt ilgtermiņā uz jaunajiem un attīstīt savu spēli. Noteikti labs palīgs mums jau šobrīd būs Ivars Timermanis, kurš ar savu pieredzi lieti noderēs jau spēlē pret Šauļiem.» Ar liepājnieku pieredzējušāko spēlētāju ir vienošanās, ka iecavnieks Lauvām palīdzēs līdz brīdim, kad parādīsies kāds labāks variants ārzemēs. «Spēle ar Šauļiem parādīja, ka mēs varam ar viņiem spēlēt, tāpēc esam apņēmības pilni,» uzsver Endzels.

Spēlē par pirmo vai trešo vietu sestdien Lauvas tiksies ar kādu no igauņu klubiem - Tartu Rock vai RakveresTarvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

28.IX 17.55 Rakveres Tarvas - Tartu Rock, 20.25 Liepājas lauvas - BC Šiauliai, 29.IX 14.25 spēle par 3. vietu, 16.55 fināls

BBL kausa izcīņas uzvarētāji
2008. gadā Viļņas Lietuvos rytas
2009. gadā Kauņas Žalgiris
2010. gadā Tartu Rock
2011. gadā VEF Rīga

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi