Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

BBL turnīrā pie uzvarām tiek Ventspils un Valmiera; citiem Latvijas klubiem neveiksmes

Smagu zaudējumu Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas komanda "Barons kvartāls", kamēr citas Latvijas vienības "Ventspils" un "Valmiera" izcīnīja uzvaras.

Aizvadītajā C grupas cīņā "Barons kvartāls" ar rezultātu 57:88 (9:20, 10:17, 14:26, 24:25) izbraukumā piekāpās Lietuvas komandai Prienu "Rūdupis". Šajā mačā rezultatīvākais "Barons kvartāls" rindās bija Māris Gulbis, kurš guva 20 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Ilmārs Bergmanis izcēlās ar desmit punktiem.

Savukārt uzvarētāju komandas labā Ģedimins Oreliks guva 21 punktu un izcīnīja 11 bumbas zem groziem. Ar divām uzvarām trijās spēlēs C grupas kopvērtējumā "Barons kvartāls" pašlaik ieņem otro vietu, bet "Rūdupis" kontā ir četri panākumi četros mačos, kas dod pirmo pozīciju.

"Valmieras" basketbolisti D grupas mačā ar 68:66 (15:18, 14:17, 14:14, 25:17) izbraukumā pieveica Lietuvas komandu Kauņas "LSU-Baltai". Gandrīz visu spēli "Valmiera" atradās iedzinēju lomā, tomēr mača beigās Latvijas klubam izdevās izraut uzvaru. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Pāvels Veselovs, bet pa 15 punktiem guva Jānis Kaufmanis un Kalvis Krūmiņš. "LSU-Baltai" komandā tikmēr ar 19 punktiem izcēlās Aruns Vasiļausks.

D grupas kopvērtējumā "Valmiera" ar divām uzvarām divās spēlēs atrodas līderpozīcijā.

Savukārt Latvijas vicečempioni "Ventspils" A grupas spēlē ar 83:75 (20:22, 22:17, 20:16, 21:20) savā laukumā pārspēja Lietuvas vienību "Šiauliai/Triobet". Uzvarētājiem šajā mačā 18 punktus guva Sandis Valters, kamēr pa 14 punktiem pretinieku grozā sameta Jānis Timma un Donalds Simss. Ar divām uzvarām divās spēlēs ventspilnieki savā grupā pašlaik atrodas pirmajā pozīcijā.

Citviet zaudējumu B grupas cīņā otrdien piedzīvoja Latvijas vienība "Jelgava", kas viesos ar 96:101 (27:35, 34:20, 14:31, 21:15) piekāpās citam Lietuvas klubam Utenas "Juventus". Šajā mačā "Jelgavas" labā 20 punktus guva Sandis Silavs, bet ar 19 punktiem izcēlās Lauris Mizis. Savukārt zaudētājiem 27 punktus iekrāja Deriks Leonards.

Citā B grupas spēlē otrdien piektais turnīrā startējošais Latvijas klubs "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā ar 62:86 (13:29, 14:17, 11:22, 24:18) piekāpās latviešu basketbolistu Kaspara Ciprusa un Kaspara Vecvagara pārstāvētajai Lietuvas komandai Panevežas "Lietkabelis".

Liepājnieku labā 15 punktus guva Renārs Magone, bet pie 12 punktiem tika lietuvietis Ernests Ežerskis.

Tikmēr Cipruss laukumā pavadīja 26 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā guva 11 punktus, realizējot trīs no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Vēl viņš izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles un pieļāva trīs kļūdas.

Vecvagars nospēlēto 23 minūšu un 43 sekunžu laikā guva septiņus punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Vēl Vecvagara kontā sešas bumbas zem groziem, trīs piespēles un trīs kļūdas.

B grupas kopvērtējumā "Jelgava" un "Liepāja"/"Triobet" ar vienu panākumu trijās spēlēs šobrīd dala ceturto vietu, bet "Lietkabelis" ar diviem panākumiem divos mačos ieņem otro pozīciju.

Šosezon BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi