Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 26. maijs
Varis, Eduards, Edvards, Edvarts

Bertāna augstā rezultativitāte kaldina Bilbao Basket uzvaru pār Eirolīgas komandu Laboral Kutxa

Latvijas izlases aizsarga Daira Bertāna veiksmīgais sniegums ļāvis _Bilbao Basket _svētdien Spānijas čempionāta (ACB) spēlē ar 96:92 (24:18, 21:20, 15:13, 20:29, 16:12) savā laukumā dramatiskā cīņā papildlaikā pieveikt Vitorijas Laboral Kutxa, kas cīnās ULEB Eirolīgā.

Bertāns laukumā pavadīja 24 minūtes un 58 sekundes, gūstot 23 punktus, kas bija labākais rādītājs komandā. Latvietis trāpīja piecus no deviņiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem, kā arī visus septiņus soda metienus. Tāpat Bertāns izcīnīja divas bumbas zem groziem, veica vienu rezultatīvu piespēli, izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus, tiekot pie 22 efektivitātes koeficienta punktiem.

Mača pirmajā ceturtdaļā Bilbao Basket izvirzījās vadībā ar 17:11, bet otrajā ceturtdaļā mājinieki bija vadībā jau ar 13 punktu pārsvaru (38:25). Pēc tam Bilbao vienība jau spēlēja krietni neveiksmīgāk, jo otrā puslaika sākumā iekrātais pārsvars bija sarucis vien līdz četriem punktiem (45:41).

Aptuveni minūti līdz trešā ceturkšņa beigām Bilbao Basket panāca 60:49, bet pēc tam pārsvars jau piederēja Laboral Kutxa komandai, kas pamatlaika pēdējās minūtēs jau izvirzījās vadībā ar 75:73, taču abas vienības turpināja cīņu papildlaikā, jo pamatlaiks noslēdzās 80:80.

Tajā līdera lomu uzņēmās tieši Bertāns, kurš guva desmit no 16 Bilbao Basket punktiem, lielā mērā kļūstot par galveno uzvaras kaldinātāju.

Pie uzvaras tikusi arī Latvijas jaunā basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Seviljas Cajasol, kas izbraukumā ar 61:54 (16:24, 9:13, 18:5, 15:12) pārspēja Madrides klubu Tuenti Movil Estudiantes.

Porziņģis laukumā pavadīja deviņas minūtes un 51 sekundi, pie punktiem netiekot. Latvietis garām aizmeta visus četrus divpunktu metienus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un tika pie divām personiskām piezīmēm, nopelnot negatīvu efektivitātes koeficientu -5.

Tikmēr citā mačā zaudējumu piedzīvojusi Latvijas basketbolista Mareka Mejera pārstāvētā Fuenlabrada, kas savā laukumā ar 73:77 (13:16, 19:25, 17:19, 24:17) piekāpās slavenajai Barcelona.

Mejeris pēc viena mača izlaišanas laukumā pavadīja 12 minūtes un 36 sekundes, taču punktus neguva, turklāt neizdarīja arī nevienu metienu pa grozu. Latvieša kontā arī divas atlēkušās bumbas, divas personiskās piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums, kas ļāva saņemt divus efektivitātes koeficienta punktus.

Šis bija Bilbao Basket piektais panākums 11 spēlēs, kas ļauj pakāpties uz devīto vietu turnīra tabulā, bet Cajasol arī tikusi pie piektās uzvaras. Tikmēr Mareka Mejera pārstāvētā Fuenlabrada ar četriem panākumiem 11 cīņās atrodas 15.vietā 18 komandu konkurencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi