Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Bertāna pārstāvētā Spurs vienība izcīna uzvaru par Timberwolves

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien nospēlēja vien sešas minūtes, bet viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē viesos grūtā cīņā mača beigās nodrošināja uzvaru pret Minesotas Timberwolves vienību.

Spurs, kura jau ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, guva panākumu ar rezultātu 100:93 (25:23, 17:28, 31:16, 27:26), izcīnot otro uzvaru pēc kārtas un ceturto pēdējos sešos mačos, kamēr pretiniekiem šī bija jau ceturtā neveiksme pēc kārtas.

Cīņas gaitā Spurs otrajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar desmit punktiem, tomēr trešajā ceturtdaļā pārņēma iniciatīvu. Tiesa, vēl pirms pēdējās minūtes viesi zaudēja ar 92:93, tomēr beigās izrāva uzvaru, turpinot cīņu par pirmo vietu Rietumu konferencē.

Bertāns laukumā pabija sešas minūtes un 13 sekundes, kas viņam bija mazākais spēles laiks pēdējos septiņos Spurs mačos. Latvietis pēc sešu maču pārtraukuma palika bez gūtiem punktiem, jo netrāpīja vienīgo divpunktu metienu. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un pieļāva vienu kļūdu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Lemarkuss Oldridžs, kamēr Kavai Lenards pievienoja 22, bet Po Gasols un Manu Džinobili sameta pa 11 punktiem.

Timberwolves rindās rezultatīvākais bija 2015.gada NBA drafta pirmais numurs Karls Entonijs Taunss, kurš sameta 25 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, bet Endrjū Viginss pievienoja 22 punktus. Minesotas kluba rindās šajā mačā ar pieciem punktiem debitēja Izraēlas izlases spēlētājs Omri Kaspi, kurš nesen komandai pievienojās kā brīvai aģents. Kaspi sezonas pirmo pusi aizvadīja Sakramento "Kings", tad nonāca Ņūorleānas Pelicans komandā, kas no viņa pakalpojumiem pēc vienas aizvadītas cīņas atteicās.

Spēles pirmajā daļā laukumā ritēja līdzīga cīņa, nevienai komandai lielāku pārsvaru neiegūstot, savukārt otrajā ceturtdaļā Timberwolves veica 12 punktu izrāvienu, panākot 40:30 savā labā. Spurs gan itin ātri piecus punktus atspēlēja, tomēr pēc puslaika viesi atradās iedzinējos ar 42:51.

Bertāns, kurš iepriekšējā mačā ceturto reizi sezonā cīņu sāka sākumsastāvā, šoreiz laukumā devās pirmās ceturtdaļas pirmspēdējā minūtē, nospēlējot arī spēles otrā nogriežņa pirmās piecas minūtes. Viņam esot laukumā Spurs ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta.

Pēc atpūtas Sanantonio komanda darbojās krietni apņēmīgāk, trešās ceturtdaļas vidū veicot desmit punktu izrāvienu un panākot 60:58 savā labā. Neilgi pirms trešās ceturtdaļas beigām Spurs jau bija iekrājuši astoņu punktu handikapu 70:62, tomēr vēl vairāk atrauties viņiem neizdevās.

Tuvojoties spēles noslēgumam Timberwolves spēja sadeldēt deficītu un divas minūtes pirms pamatlaika beigām Taunss, iemetot divus punktus ar sodu, vadībā jau ar 93:92 izvirzīja mājiniekus. Tie gan izrādījās pēdējie Minesotas komandas gūtie punkti spēlē.

Sākoties cīņas pēdējai minūtei Lenards atguva vadību Spurs komandai, pēc tam Gasols realizēja divus soda metienus, uz ko Tiberwolves atbildēja ar saspēles vadītāja Rikija Ruvio kļūdu piespēlē. Savukārt pēdējā sekundēs Lenards un Džinobili katrs iemeta vēl pa diviem "sodiņiem", nodrošinot Spurs kārtējo uzvaru šajā sezonā.

Sanantonio vienība ar 54 uzvarām 70 spēlēs visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem otro vietu, kamēr līderei Goldensteitas Warriors ir 57 panākumi 71 mačā, bet trešajā vietā esošā Hjūstonas Rockets izcīnījusi 49 uzvaras, visām trim komandām garantējot vietu "play-off" izcīņā.

Tikmēr Timberwolves ar 28 uzvarām 70 spēlēs ir Rietumu konferences 12.pozīcijā, ar nelielām izredzēm iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Turpinājumā Spurs gaidāma četru mājas spēļu sērija, kura sāksies ceturtdien pret Memfisas Grizzlies, savukārt sestdien Sanantonio viesosies Kristaps Porziņģis un Ņujorkas Knicks, latviešiem aizvadot otro savstarpējo spēli šajā sezonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi