Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bertānam 11 punkti; Wizards uzvar un iegūst priekšrocību "play-in" turnīrā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta pēdējā spēlē guva 11 punktus, viņa pārstāvētajai Vašingtonas Wizards komandai svinot svarīgu uzvaru.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 115:110 (22:36, 30:20, 27:34, 36:20) uzvarēja Šarlotas "Hornets".

Pirms svētdienas spēles "Wizards", "Hornets" un Indiānas "Pacers" komandām uzvaru un zaudējumu bilance bija 33/38. Vašingtonas komanda līdz ar uzvaru nodrošināja astoto vietu Austrumu konferencē, kas nozīmē, ka "play-off" sasniegšanai vajadzēs vienu uzvaru "play-in" turnīrā. Ja "Wizards" paliktu devītā, vajadzētu uzvarēt divās "play-in" spēlēs.

"Wizards" "play-in" turnīra pirmajā kārtā spēlēs ar Bostonas "Celtics", kas Austrumos bija septītā. Uzvara dos vietu izslēgšanas turnīrā, bet zaudējuma gadījumā būs vēl viena iespēja iekļūt "play-off", ja tiks pārspēta "Pacers" - "Hornets" pāra uzvarētāja.

Bertāns bija komanda starta pieciniekā, laukumā pavadot 26 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un trīs no septiņiem tālmetieniem. 

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu un divreiz pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta.

Pēc trīs spēļu izlaišanas "Wizards" rindās atgriezās viens no līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem Bredlijs Bīls, kurš dziedēja kājas augšstilba muskuļa savainojumu. Viņš guva 25 punktus un kļuva par rezultatīvāko "Wizards" spēlētāju, bet 23 punkti, 15 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles bija Raselam Vestbrukam.

Šarlotas komandā ar 22 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Terijs Rozaiers, bet 19 punktus guva Lamelo Bols.

Bertāns realizēja savu pirmo tālmetienu, ceturtajā minūtē panākot 7:5 vašingtoniešu labā, taču viesi ātri atguva vadības grožus un ātri sakrāja divtik lielāku punktu ražu (16:8). Lielu artavu "Hornets" izrāvienā deva Mails Bridžess, kurš īsā laika posmā bloķēja trīs metienus.

Pēc atgriešanās no minūtes pārtraukuma Bertāns pēc caurgājiena trieca bumbu grozā no augšas, bet nomainīts rūjienietis tika septītajā minūtē, kad "Wizards" bija iedzinējos ar desmit punktiem (12:22). Otrā ceturkšņa otrajā minūtē latviešu basketbolists atgriezās laukumā (22:36) un palīdzēja komandai nedaudz sadzēst pretinieku iekrāto pārsvaru. 

Vienības vairākas reizes šķīra trīs punkti, tajā skaitā trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām, kad Bertāns ar precīzu metienu panāca 45:48. Pirms otrā puslaika "Wizards" bija iedzinējos ar četriem punktiem (52:56).

Otrā puslaika pirmajās minūtēs Bertāns pievienoja vēl vienu precīzu tālmetienu, tomēr mājinieki joprojām bija iedzinējos. Trešās ceturtdaļas turpinājumā latvietis pārsvarā strādāja aizsardzībā, bet ceturkšņa otrajā pusē īsā laika posmā tika pie divām piezīmēm, vienu par tīši rupju pārkāpumu pret Bolu.

Ceturtdaļas pēdējās nepilnas četras minūtes Bertāns nespēlēja, bet pirms noslēdzošajām 12 minūtēm rezultāts bija 90:79 "Hornets" labā. Ceturtajā ceturksnī pēc nospēlētām četrām minūtēm Vestbruks realizēja "trejaci" un panāca neizšķirtu, bet pusminūti vēlāk Išs Smits ieguva vadību jau mājiniekiem - 96:94.

Turpmākās minūtes ritēja sīva cīņa par vadību, bet pēdējās trīs minūtes priekšā atradās mājinieki, kuri noturēja nelielo pārsvaru un svinēja uzvaru. Bertāns ceturtajā ceturtdaļā nespēlēja.

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi