Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bertānam astoņi punkti Wizards uzvarā pār NBA čempioni Lakers

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva astoņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Vašingtonas Wizards komandai izcīnīt piekto uzvaru pēc kārtas.

Wizards izbraukumā ar rezultātu 127:124 (23:33, 26:30, 31:23, 35:29, 12:9) pagarinājumā uzvarēja iepriekšējās sezonas NBA čempioni Losandželosas Lakers, kas cieta trešo zaudējumu pēc kārtas.

Vašingtonas vienība iepriekšējo reizi piecas uzvaras pēc kārtas izcīnīja pirms trim gadiem.

Bertāns pirmdien laukumā pavadīja 28 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā realizēja divus no septiņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus, bet netrāpīja grozā divus divpunktu metienus.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu un trīsreiz pārkāpa noteikumus. Wizards ar Bertānu laukumā ielaida par deviņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

ASV galvaspilsētas komandā ar 33 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Bredlijs Bīls, bet 32+14+9 šajos statistikas rādītājos iekrāja Rasels Vestbruks.

Lakers rindās 31 punkts, deviņas bumbas zem groziem un 13 rezultatīvas piespēles bija Lebronam Džeimsam, 26 punktus guva un deviņas bumbas zem groziem izcīnīja Montrezls Herels, 21 punkts bija Kenteviusam Keldvelam-Poupam, bet 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas - Kailam Kuzmam.

Ahilleja cīpslas savainojuma dēļ Lakers komanda ceturto spēli pēc kārtas iztika bez viena no vadošajiem spēlētājiem Entonija Deivisa, savukārt pašizolācijas dēļ nevarēja palīdzēt Deniss Šrēders.

Bertānam pirmajā puslaikā neizdevās iekarot pretinieku grozu, bet savus pirmos punktus viņš guva nepilnas divarpus minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām, kad ar diviem precīziem soda metieniem panāca 76:79. Ceturtajā ceturtdaļā viņš pievienoja divus precīzus "trejačus", panākot 87:88 un 102:94. 

Tomēr Wizards vadību nenoturēja un 9,8 sekundes pirms pamatlaika beigām Džeimss panāca 115:115. Pamatlaika priekšpēdējā sekundē Bīls ar metienu aiz perimetra mēģināja izraut viesiem uzvaru, taču nesekmīgi.

Mačs turpinājās pagarinājumā, kurā Wizards ne reizi nebija iedzinējos. Bertāns pagarinājumā izpildīja vienu neveiksmīgu metienu, toties 11,6 sekundes pirms papildlaika beigām piespēlēja Vestbrukam, kurš panāca 127:124.

Atbildes uzbrukumā ne Džeimss, ne Kuzma nerealizēja savus tālmetienus, tādējādi Wizards svinēja uzvaru.

Wizards ar 11 uzvarām 28 mačos ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, kamēr Lakers ar 22 panākumiem 32 cīņās ir trešā Rietumos.

Vašingtonas komanda paliks turpat Losandželosā, kur otrdien tiksies ar Clippers vienību, bet divas dienas vēlāk būs duelis viesos ar Denveras Nuggets.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi