Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Bertāns ar 11 gūtiem punktiem sekmē Spurs komandas uzvaru NBA mačā pret Pistons

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva 11 punktus, palīdzot Sanantonio Spurs komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Detroitas Pistons.

Spurs savā laukumā guva panākumu ar rezultātu 96:93 (28:29, 22:24, 19:20, 27:20), izcīnot piekto uzvaru pēdējos sešos mačos, kamēr Pistons cieta trešo zaudējumu pēc kārtas.

Bertāns spēlēja 15 minūtes un 32 sekundes, palīdzot komandai cīņas gaitā atspēlēties. Viņš trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī trīs no sešiem tālmetetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un noepnīja vienu piezīmi, bet Spurs, viņam esot laukumā, guva par septiņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Lemarkuss Oldridžs, kurš svētdien izlaida iepriekšējo Spurs spēli, bet 15 punktus sameta Pau Gazols. Abi šie basketbolisti izcīnīja arī pa desmit atlēkušajā bumbām. Pie "double-double" tika arī Rūdijs Gejs, kurš iemeta 12 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem.

Tikmēr Pistons rindās 27 punktus guva Redžijs Džeksons, bet Tobiass Heriss pievienoja 15 punktus, kamēr Andrē Dramonds izcēlās ar 11 punktiem un 15 atlēkuājām bumbām.

Bertāns laukumā devās piecas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, šī spēles nogriežņa beigu daļā iemetos divus trejačus pēc kārtas, tobrīd samazinot Spurs deficītu līdz 23:25. Pēc tam latvietis arī asistēja Manu Džonobili, kurš ar vēl vienu tālmetienu laukuma saimniekiem jau deva vadību 26:25.

Nomainīts Bertāns tika otrās ceturtdaļas trešajā minūtē, kad Spurs zaudēja ar 31:35, bet pēc pirmā puslaika mājiniekiem bija trīs punktu deficīts 50:53.

Laukumā ritēja sīva cīņa, kurā ilgstoši vadībā bija Pistons. Bertāns atgriezās trešajā ceturtdaļā, kad ar divpunktu metienu samazināja rezultātu līdz 69:73. Savukārt jau spēles noslēdzošās ceturtdaļas otrajā minūtē viņš ar tālmetienu vadībā izvirzīja jau Sanantonio komandu, panākot 75:73. Tiesa, drīz vien latvietis atkal tika nomainīts, laukumā vairs neatgriežoties.

Zīmīgi, ka pēc tam Spurs atkal zaudēja vadību, tomēr labi nospēlēja mača izskaņu, kad veica astoņu punktu izrāvienu. Tiesa, Pistons sīvi pretojās un 23 sekundes pirms beigām viesiem bija tikai punkta deficīts 93:94, taču Oldridžs realizēja divus soda metienus, bet pēdējā Detroitas uzbrukumā Herisa tālmetiens tika nobloķēts.

Spurs ar 16 uzvarām 24 spēlēs saglabā trešo pozīciju Rietumu konferencē, kamēr Pistons ar 14 panākumiem 23 cīņās ir Austrumu konferences ceturtajā vietā.

Sanatonio vienība nākamo maču aizvadīs trešdien, kad savā laukumā uzņems Maiami Heat komandu.

Jau vēstīts, ka svētdien Bertāns guva 16 punktus, atkārtojot savu šīs sezonas labāko rezultātu, kā arī bloķēja piecus metienus, bet Spurs viesos ar rezultātu 87:90 zaudēja Oklahomasitijas Thunder vienībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi