Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bertāns ar NBA klubu Pelicans vienojies par divu gadu līgumu

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Ņūorleānas Pelicans vienojies par divu gadu līgumu, vēsta ESPN žurnālists Eidrians Vodžnarovskis.

Vienošanās paredz sadarbību līdz šīs sezonas beigām un ar kluba iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

Tiesa, lai līgumu varētu noslēgt oficiāli, ir jāsagaida Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) brīvlaišanas vēstule, kas būšot ceturtdien. Savukārt latvieša iepriekš pārstāvētais Itālijas klubs AX Armani Exchange Olimpia kompensāciju nesaņemšot.

Jau iepriekš ceturtdien portāla Sportando apskatnieks Emiliāno Karkija informēja, ka latvietis Milānas komandā aizvadījis pēdējo treniņu, bet pēc tam viņš dosies uz ASV.

Bertāns AX Armani Exchange Olimpia sastāvā bija otro sezonu.

Šosezon latvietis 22 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guvis 6,4 punktus. Ar 53,62% realizēto tālmetienu viņš ir labākais snaiperis Eirolīgā. Savukārt Itālijas A sērijā rūjienietiem 17 spēlēs caurmērā ir 5,7 punkti un 48,7% realizēti tālmetieni.

Kā ziņoja Ņūorleānas komandas apskatnieks Vils Gilrojs, Pelicans nesen atbrīvoja Timu Freizeru un nolūkojusi Bertānu kā viņa aizstājēju. Tiesa, darījumam jāsaņem Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) atļauja. Pastāvot cerība, ka Bertāns vecākais komandas rindas varētu papildināt jau šonedēļ.

Milānas klubs ziņo, ka Bertānas ar komandu nav devies uz izbraukuma maču ar Maskavas apgabala Himki vienību. Viņš pirmdien palīdzēja Latvijas izlasei 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas noslēdzošajā spēlē ar Melnkalni.

Zīmīgi, ka Daira Bertāna jaunākais brālis Dāvis ir starp labākajiem NBA snaiperiem, ar 47,4% realizētu tālmetienu ieņemot otro vietu precīzāko metēju sarakstā.

Milānas komandai latvietis pievienojās aizpērn.

Eirolīgas ietvaros Bertāns iepriekšējā sezonā aizvadīja 28 spēles, spēlējot vidēji 18 minūtes un 23 sekundes, kā arī gūstot 7,1 punktu. Latvijas basketbolists sakrāja vidēji vienu atlēkušo bumbu un atdeva 1,4 rezultatīvas piespēles. Divpunktu metienus viņš izpildīja ar 43,5% precizitāti, bet trīspunktu metienos izcēlās ar 40,9% precizitāti.

Pirms trim gadiem Bertāns Turcijas kluba Stambulas Dariššafaka rindās arī spēlēja Eirolīgā.

Pirms pievienošanās Dariššafaka Bertāns trīs sezonas pavadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Bilbao Dominion. Bilbao komandai latvietis pievienojās 2013.gadā, pārnākot no VEF Rīga vienības, kuras sastāvā trīs reizes viņš kļuva par Latvijas čempionu. Savukārt pirms tam savu pirmo valsts čempiona titulu 2009.gadā viņš ieguva Ventspils kluba rindās.

Karjeras laikā basketbolists pārstāvējis arī Valmieru, ASK/Juniors un Rīgas ASK.

Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā debitēja 2010.gadā.

2012. un 2014.gadā Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

Pelicans ar 27 uzvarām 61 spēlē NBA Rietumu konferencē ieņem 13.vietu.

Šobrīd NBA komandu sastāvos atrodas Dāvis Bertāns (Sanantonio Spurs), Rodions Kurucs (Bruklinas Nets) un Kristaps Porziņģis (Dalasas Mavericks). Savulaik planētā spēcīgākajā basketbolā līgā spēlējuši arī Gundars Vētra un Andris Biedriņš.

pievienota 4. rindkopa

Top komentāri

Labākais
L
snaiperis ar 6,4 punktiem spēlē? Un ko viiņšdomā darīt NBA?
Antons Bertrāns Aristīds
A
Šie te būtu pie lauku darba jāliek.Teļi jauni izlaidušiel lec un met bumbu.Parazīti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi