Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bertāns: Līguma finansiālie nosacījumi nebija pats galvenais, kāpēc gribēju palikt Vašingtonā

Latviešu basketbolistam Dāvim Bertānam jaunā līguma finansiālie nosacījumi nebija pats svarīgākais, kāpēc viņš gribēja palikt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Vašingtonas Wizards, podkāstā Off The Bench atklāja sportists.

Jau ziņots, ka Wizards ar Bertānu noslēdza piecu gadu līgumu par 80 miljoniem ASV dolāru.

Bertāns podkāstā stāstīja, ka komanda ar viņu sazinājās uzreiz pēc brīvo aģentu tirgus atvēršanās. Basketbolistam bija saruna ar komandas galveno treneri, ģenerālmenedžeri un īpašnieku.

"Bija patīkami, ka ne tikai vadība, bet arī komandas biedri grib, lai es palieku. Pēc visām pārrunām aptuveni plkst.5 no rīta saņēmu ziņu par to, ka darījums tiks noslēgts. Jau savam aģentam iepriekš teicu, ka jādara viss iespējamais, lai paliktu Vašingtonā, un tas arī izdevās," stāstīja Bertāns.

Tāpat Bertāns atklāja, ka ir gandarīts par iespēju palikt Vašingtonā, kas dažviet atgādinot lielākās Eiropas pilsētas.

"Ļoti svarīgi bija arī tas, kas man šajā brīdī ir nepieciešams basketbolista karjerā - dota zaļā gaisma spēlēšanai tā, kā es to darīju Eiropā. Tāpat svarīgi ir, ka treneris uz mani paļaujas, jo ļaut izdarīt tādus metienus - tas prasa lielu uzticību. Protams, arī finansiāli līgums ir ļoti labs, bet tas nebija galvenais iemesls, kāpēc gribēju palikt Vašingtonā," skaidroja Bertāns.

Latviešu basketbolists nepiedalījās NBA noslēguma fāzes turnīrā Orlando "burbulī", savu līdz šim pēdējo maču aizvadot martā.

"Pats galvenais ir būt pacietīgam un neko nesasteigt. Ņemot vērā pieredzi, kad ārstēju krustenisko saišu savainojumus, zinu, ka nevar tā uzreiz ielekt iepriekšējā ritmā," teica Bertāns.

Komandas ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards šonedēļ noraidīja baumas, ka Džons Vols vēlas pamest vienību. Tāpat Wizards šajā pirmssezonā papildinājusi sastāvu ar pāris pieredzējušiem spēlētājiem.

"Esam jauna komanda, kas progresē ar katru sezonu - tas jau ir solis uz priekšu. Robins Lopess dos pieredzi, kas mums nepieciešama. Tāpat nevar nepieminēt Raulu Netu, kurš jau labu laiku spēlē šajā līgā," atzīmēja Bertāns.

Vašingtonas vienībai 2020.gada drafta pirmajā kārtā bija devītā izvēle, kas tika izmantota Izraēlas basketbolista Deni Avdijas iegūšanā. 

"Lai gan viņam nav daudz minūšu Eirolīgā, taču var redzēt, ka viņš ir ieguvis labu pieredzi, ir talantīgs, atlētisks un apveltīts ar basketbola IQ. Protams, tas var prasīt laiku, lai pielāgotos, jo zinu, kā ir no Eiropas basketbola pārslēgties uz NBA. Varu viņam dot padomus, kā būt pacietīgam šajās situācijās," secināja Bertāns.

2020./2021.gada sezonas sākums paredzēts 22.decembrī, bet jau tuvākajās nedēļās sāksies treniņnometnes.

"Centīšos ierasties pēc iespējas ātrāk, taču vispirms man ir jāatjauno vīza. Šobrīd gaidām apstiprinājumu un kad viss tiks nokārtots, sēdīsimies lidmašīnā un lidosim uz Vašingtonu," atklāja Bertāns.

2019./2020.gada sezonā Vašingtonas Wizards sastāvā Bertāns aizvadīja 54 spēles, kuru laikā ik mačā vidēji spēlētās 29,3 minūtēs guva 15,4 punktus, sakrāja 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlēja, 0,7 reizes pārķēra bumbu un 0,6 reizes bloķēja pretinieku metienus.

Tāpat Bertāns tālmetienus izpildīja ar 42,4% precizitāti, bet vidēji mačā viņš roku iemēģināja 8,7 reizes. Bertāns savu snaipera dotību dēļ arī piedalījās Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā, izcīnīdams trešo vietu.

Bertāns Wizards komandā nonāca pērna gada jūlijā, kad galvaspilsētas komanda viņu ieguva maiņas darījumā no Sanantonio Spurs, kur latviešu basketbolists pavadīja savas pirmās trīs sezonas NBA.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas Pacers komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio Spurs. Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA, bet pašlaik jau viņu skaits izaudzis līdz pieciem.

Savas karjeras laikā Bertāns divreiz atgriezies laukumā pēc ceļgalu krustenisko saišu pārraušanas un abos gadījumos viņš ārstējās tieši pie Spurs speciālistiem.

Profesionālo karjeru Bertāns uzsāka Latvijā, bet 2010.gadā viņš devās uz ārzemēm, pievienojoties pazīstamajam Slovēnijas klubam Ļubļanas Olimpija. 2012.gada sākumā viņš pārcēlās uz Serbijas galvaspilsētas vienību Belgradas Partizan, bet divus gadus vēlāk latvietis ar Spānijas klubu Vitorijas Baskonia vienojās par trīs gadu līgumu, kas pirms četriem gadiem tika izpirkts.

Savā pēdējā sezonā Eiropā Bertāns ACB turnīrā 22 mačos vidēji iemeta 8,5 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu. Savukārt ULEB Eirolīgā viņa rēķinā 15 mačos caurmērā 7,9 punkti un 1,9 atlēkušās bumbas.

Bertāns Latvijas izlasi pārstāvējis 40 spēlēs, kurās vidēji guvis 8,5 punktus un izcīnījis 2,9 atlēkušās bumbas. 2017.gadā viņš mačā ar Lielbritāniju realizēja septiņus tālmetienus, kas ir Latvijas izlases rekords Eiropas čempionātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi