Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bertāns: Mana stratēģija ir iemest visus tālmetienus

Nedēļas nogalē gaidāmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē plāns ir iemest visus "trejačus", sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem pauda Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Bertāns piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā.

"Mana stratēģija ir iemest visus tālmetienus," kaujinieciski noskaņots pirms debijas Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā bija Bertāns. "Jo tuvāk esi šai atzīmei, jo labāk."

Šogad ir mainīta tālmetienu konkursa uzbūve, spēlētājiem 60 sekunžu un 25 metienu vietā būs iespēja izpildīt 27 metienus, kuriem atvēlētas 70 sekundes. Divi tālmetieni būs jāizpilda no speciālas atzīmes, kas ir nedaudz tālāk nekā tālmetienu līnija. Šie divi metieni tiks vērtēti ar trim punktiem.

"Man patīk izmaiņas noteikumos. Līgā vēl ir vairāki spēlētāji, kuri gana regulāri izpilda trīspunktu metienus no tālākas distances. Nereti to dara Trē Jangs un Damjans Lilards. Šis aspekts mums var palīdzēt, jo tādējādi ir iespēja gūt par sešiem punktiem vairāk, lai arī nezinu, cik viegli būs iemest tos."

Bertāns sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem norādīja, ka viņš konkursā nemainīs taktiku un pieturēsies pie tā, ko dara regulārajā sezonā - galvenais neaizmest garām divus "trejačus" pēc kārtas.

"Ja netrāpi pirmo, otrajam ir jālido grozā. Pēc neprecīza metiena nākamais nedrīkst lidot garām," uzsvēra tālmetienu speciālists.

Latvijas basketbolists šosezon NBA vienīgais spējis izpildīt tālmetienus ar 40% precizitāti, vidēji spēlē izmetot vismaz astoņus "trejačus". Tāpat viņš ir vienīgais rezervists, kurš spēlē iesaistījies no soliņa un vismaz 19 mačos spējis iemest četrus vai vairāk tālmetienus. Tuvākajiem sekotājiem ir tikai desmit šādas spēles.

Rūjēnietis ir arī līderis vidēji spēlē iemestajos trīspunktu metienos (3,5), tāpat viņa 8,4 mēģinājumi vidēji spēlē ir augstākais rādītājs NBA. Bertāns šosezon tālmetienus izpilda ar 42,4% precizitāti, arī šajā rādītājā ieņemot pirmo vietu līgā.

Latvijas basketbolists 7.februāra spēlē pret Dalasas Mavericks iemeta piecus tālmetienus, kā rezultātā viņš kopumā jau bija iemetis 149 "trejačus", kļūdams par pirmo Vašingtonas Wizards basketbolistu, kurš ko tādu paveicis 50 mačos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi