Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bertāns raida grozā vienīgo izpildīto trejaci Sanantonio uzvarā Losandželosā

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva trīs punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzēdams Sanantonio Spurs komandai izcīnīt uzvaru.

Spurs viesos ar rezultātu 143:142 (40:26, 25:34, 34:36, 29:32, 15:14) papildlaikā pārspēja Losandželosas Lakers, kas cieta trešo neveiksmi pēc kārtas.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja septiņas minūtes, kurās grozā raidīja vienīgo tālmetienu, bet aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu. Tāpat latviešu basketbolists izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un atdeva divas rezultatīvas piespēles, kā arī pārtvēra vienu pretinieku piespēli. Viņš mačā iesaistījās pirmās ceturtdaļas beigu daļā, taču spēli noslēdza trešajā spēles nogrieznī, pēc tam laukumā vairs neatgriežoties.

Spurs komandā rezultatīvākais ar 37 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, bet 32 punktus pievienoja Demars Derozans.

Savukārt Lakers rindās 37 punkti Kaila Kuzmas kontā, kamēr Lebrons Džeimss izcēlās ar 32 punktiem.

Lakers rindās šim mačam netika pieteikti Reidžons Rondo un Brendons Ingrams, kuriem jāizcieš diskvalifikācijas par iesaistīšanos kautiņos iepriekšējā mačā pret Hjūstonas Rockets.

Ceturtajā ceturtdaļā Džeimss divas sekundes pirms beigām realizēja tālmetienu, panākot 128:128. Vēl īsajā laikā Spurs bija izdevība izraut uzvaru, tomēr Derozans nerealizēja trīspunktu metienu.

Papildlaikā mačs ritēja līdzīgi līdz pārsvaru 142:136 nepilnu minūti pirms papildlaika ieguva Lakers. Braiens Forbss samazināja rezultāta starpību ar gūtiem punktiem no groza apakšas, bet Rūdijs Gejs guva svarīgu tālmetienu pēc tam, kad Kuzma trīspunktu metienu aizmeta garām.

Lakers bija vairs tikai viena punkta pārsvars, turklāt Džeimss svarīgā brīdī nerealizēja abus soda metienus, rezultātam saglabājoties 142:141 Lakers labā. Septiņas sekundes pirms beigām pēc ātras izspēles Petijs Milss realizēja divpunktu metienu, iegūstot Spurs pārsvaru. Lakers noslēdzošajā uzbrukumā bumbu saņēma Džeimss, kurš netrāpīja tālmetienu, kā rezultātā Losandželosas komanda cieta trešo zaudējumu pēc kārtas.

Lakers šobrīd ar trīs neveiksmēm ir 14.vietā Rietumu konferencē, kamēr Spurs ar diviem panākumiem šajā pašā konferencē ir piektā.

Kā vēstīts, Bertāns savu trešo sezonu iesāka ar deviņiem punktiem, kamēr Spurs savā laukumā ar rezultātu 112:108 pārspēja Minesotas Timberwolves, kam sekoja zaudējums ar 108:121 pret Portlendas Trail Blazers, šajā spēlē Bertānam gūstot 11 punktus.

Spurs nākamo spēli aizvadīs trešdien pret Indianas Pacers vienību.

Iepriekšējā sezonā Bertāns 77 spēlēs vidēji iemeta 5,9 punktus, kamēr izslēgšanas turnīrā viņa loma mazinājās, piecos mačos caurmērā izceļoties ar 3,4 punktiem.

Savās pirmajās divās sezonās Bertāns NBA regulārajā čempionātā aizvadīja 144 spēles, kurās vidēji iemeta 5,3 punktus, bet 18 "play-off" mačos viņa kontā caurmērā 2,9 punkti. Pa šo laiku latvietis vairākas reizes nosūtīts arī uz NBA Attīstības līgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi