Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Bertāns rezultativitātē pārspēj Porziņģi, abu NBA klubiem svinot uzvaras

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 11 punktus un Luka Dončičs savā sezonas rezultatīvākajā mačā izcēlās ar 50 punktiem, Dalasas Mavericks basketbolistiem svinot uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē. Tikmēr Kristaps Porziņģis izpildīja metienus ar zemu precizitāti un guva septiņus punktus, taču tas netraucēja Vašingtonas Wizards komandai izcīnīt uzvaru.

Dalasieši izbraukumā ar rezultātu 112:106 (30:24, 31:26, 20:34, 31:22) uzveica Hjūstonas "Rockets".

Bertānam piektdien bija ilgākais spēles laiks sezonā - 17 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā rūjienietis realizēja savu vienīgo divu punktu metienu, divus no sešiem "trejačiem" un visus trīs soda metienus. Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, bloķēja divus metienus un divreiz pārkāpa noteikumus.

"Mavericks" ar Bertānu laukumā iemeta par 23 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rezultāts komandā. Bertāns spēlēja gandrīz visu ceturto ceturtdaļu, kuru viesi uzvarēja ar 31:22, latvietim gūstot astoņus punktus.

Dončičs otro reizi karjerā sasniedza 50 punktu robežu, realizējot 17 no 30 metieniem no spēles, tajā skaitā pusi no 12 izpildītajiem tālmetieniem. Ceturtajā ceturtdaļā viņš guva 17 jeb vairāk nekā pusi no komandas punktiem. Slovēnis arī atzīmējās ar desmit atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Bertāns un Spensers Dinvidijs ar 11 punktiem bija nākamie rezultatīvākie uzvarētāju rindās.

"Rockets" komandā Džabari Smits guva 24 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, Džeilenam Grīnam šajos rādītājos bija 23+8, bet Alperenam Šenginam - 19+8.

"Mavericks" ar 17 uzvarām 33 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, kur "Rockets" ar bilanci 9-23 ir pēdējā, 15.pozīcijā.

Otrajos Ziemassvētkos dalasieši sāks trīs mājas spēļu sēriju, tiekoties ar Losandželosas "Lakers".

"Wizards" viesos ar 125:111 (28:27, 40:23, 34:33, 23:28) pārspēja Sakramento "Kings".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes un 24 sekundes, grozā raidot divus no astoņiem divpunktu metieniem un trīs no pieciem soda metieniem, bet visi trīs viņa tālmetieni bija neprecīzi. Latvijas basketbolists pirmo reizi sezonā guva mazāk par desmit punktiem.

Vēl viņa rēķinā bija 13 atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, divi bloķēti metieni un trīs piezīmes. "Wizards" ar Porziņģi laukumā iemeta par deviņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Uzvarētājiem ar 32 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kails Kuzma, 24 punktus pievienoja Bredlijs Bīls un 21 punktu - Rui Hačimura. Delons Raits savā atgriešanās mačā spēlēja 15 minūtes un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

"Kings" rindās otro spēli pēc kārtas "triple-double" iekrāja Domants Sabonis, kurš guva 20 punktus, izcīnīja 15 bumbas zem groziem un atdeva desmit rezultatīvas piespēles. Traumas dēļ lietuvietis spēli noslēdza priekšlaicīgi. De'Āronam Foksam bija 26 punkti.

"Wizards" ar 13 uzvarām 34 mačos ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, bet "Kings" ar 17 panākumiem 31 cīņā ir sestā Rietumos.

Vašingtonas komanda nākamo spēli aizvadīs pēc Ziemassvētkiem, kad otrdien savā laukumā tiksies ar Filadelfijas "76ers".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi