Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Bertāns un Bilbao Karaļa kausa ceturtdaļfinālā sakauj Barselonu

Latvijas basketbolistu Daira Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētie klubi ceturtdien iekļuva Spānijas Karaļa kausa izcīņas pusfinālā, kur sestdien tiksies savā starpā.

Dairis Bertāns ceturtdien guva trīs punktus, bet viņa pārstāvētā Bilbao Dominion sagādāja pārsteigumu un ar 73:72 (20:18, 20:19, 15:18, 18:17) apspēlēja spēcīgo Barselonas Lassa vienību.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 26 sekundes, grozā raidīdams vienu no trim divpunktu metieniem un savu vienīgo soda metienu, bet aizmeta garām vienu tālmetienu.

Latvietis šajā duelī atzīmējās arī ar četrām atlēkušajām bumbām, četrām piespēlēm, vienu kļūdu, divām piezīmēm un tikpat izprovocētiem pārkāpumiem.

Tikmēr Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas Herbalife ar 83:78 (16:26, 26:16, 15:23, 26:13) uzvarēja šīs sezonas Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta līderi Valencia Basket.

Pasečņiks spēlei tika pieteikts, taču laukumā nedevās.

Vēl divi pusfinālisti noskaidrosies piektdien. Daira jaunākā brāļa Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas Laboral Kutxa ceturtdaļfinālā tiksies ar Kompostelas Obradoiro, savukārt šī dueļa uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Rolanda Šmita pārstāvētās Fuenlavradas Montakit un ULEB Eirolīgas čempiones Madrides Real pāra uzvarētāju.

Spānijas Karaļa kausam kvalificējās komandas, kas pēc puses no aizvadītā regulārā čempionātā ierindojās no pirmās līdz septītajai vietai. Tā kā turnīra saimniece Obradoiro ieņēma 14.pozīciju, tad astotā spēcīgākā komanda kausam nekvalificējās.

Regulārajā čempionātā līderpozīciju ar 19 panākumiem 20 mačos ieņem Valencia Basket, bet Laboral Kutxa ar 16 uzvarām atrodas ceturtajā pozīcijā.

Sekmīgi spēlē arī pārējo latviešu komandas. Herbalife ar 13 uzvarām ierindojas piektajā vietā, kamēr Montakit ar 11 panākumiem ir sestā. Tikmēr Dominion guvusi desmit uzvaras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Uztraukuma pirms papildlaika nebija

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā, pēc mača norādīja, ka pārlieku satrauci...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi