Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bērziņš ar 23 gūtiem punktiem kaldina Zeņit komandai uzvaru Vienotās līgas mačā

Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš svētdien guva 23 punktus VTB Vienotās līgas mačā un palīdzēja izcīnīt uzvaru Krievijas komandai Sanktpēterburgas Zeņit, kuru pārstāv arī Jānis Timma.

Zeņit savā laukumā ar rezultātu 106:73 (29:22, 34:14, 24:12, 19:25) pārspēja Somijas klubu Loimā Nilan Bisons.

Bērziņš spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā kopumā pavadīja tikai 15 minūtes, kuru laikā trāpīja četrus no pieciem divpunktu un piecus no septiņiem trīspunktu metieniem.

Latvijas basketbolists arī savāca piecas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, bloķēja divus metienus un pieļāva trīs kļūdas.

Timma uzvarētāju sastāvā laukumā devās starta pieciniekā, nospēlēja 19 minūtes un 18 sekundes, trāpīja trīs no trim divpunktu metieniem un nerealizēja vienu trīspunktnieku, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles un pieļāva vienu kļūdu.

Citā spēlē Rolands Freimanis guva 14 punktus, taču tas neglāba Igaunijas klubu Tallinas Kalev no zaudējuma izbraukumā ar 66:80 (19:26, 16:16, 20:18, 11:20) pret galvenā trenera Ainara Bagatska vadīto Krievijas komandu Ņižņij Novgorod, kurā par treneriem strādā arī Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

Freimanis šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 56 sekundes, trāpīja sešus no 13 divpunktu metieniem, neiemeta vienu trīspunktnieku, realizēja abus soda metienus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un veica rezultatīvu piespēli.

Abām komandām šī bija otrā tikšanās pēc kārtas VTB līgā. Pagājušajā nedēļā Ņižņij Novgorod viesos ar 91:77 pārspēja Kalev, kura labā deviņus punktus tajā mačā guva Freimanis.

Galvenā trenera Nikolaja Mazura vadītā Gruzijas komanda Tbilisi Vita svētdien savā laukumā ar 72:85 (19: 32, 17:17, 20:17, 16:19) zaudēja Krasnojarskas Jeņisej vienībai no Krievijas.

Savukārt divu Krievijas grandu duelī Maskavas CSKA izbraukumā ar 100:89 (28:11, 24:24, 28:29, 20:25) uzvarēja Kazaņas Unics. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 gūtiem punktiem bija Milošs Teodosičs.

Ar 23 uzvarām 25 spēlēs līgas līderpozīcijā atrodas CSKA, ar 19 panākumiem 22 mačos seko Unics, bet ar 12 panākumiem 16 cīņās Zeņit ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Ņižņij Novgorod vienība ar 13 uzvarām 22 spēlēs pakāpusies uz sesto vietu, bet Latvijas čempione VEF Rīga ar septiņām uzvarām ir 13.pozīcijā. Savukārt Kalev ar sešiem panākumiem ir 15.vietā. Savukārt Vita ar 24 zaudējumiem tikpat mačos ir noslēdzošajā, 16.vietā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi