Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bez diviem Covid-19 skartajiem. VEF Rīga desmit vīru sastāvā lūkos uzvarēt Igokea

VEF Rīga Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma otrajā spēlē tiekas ar Bosnijas un Hercegovinas vienību Aleksandrovacas Igokea.

Mačs sāksies plkst.19, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

"Vefieši" pirmajā otrā posma spēlē viesos ar 75:76 papildlaikā zaudēja Burgosas "San Pablo" vienībai, bet "Igokea" pirmajā mačā ar 62:82 atzina Tenerifes "Lenovo" pārākumu.

Pirmajā posmā "VEF Rīga" E grupā pa divām reizēm pieveica Grieķijas komandu "Peristeri" un Lietuvas klubu Viļņas "Rytas", divreiz zaudēja franču Strasbūras SIG un E grupā finišēja otrajā vietā.

Tikmēr Aleksandrovacas vienība G grupā pret Limožas CSP (Francija), Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav" un "Turk Telekom" (Turcija) komandām reizi svinēja uzvaru un arī cieta zaudējumu, grupu turnīru noslēdzot ar trim panākumiem sešos dueļos, kas ļāva ieņemt otro vietu.

Bosnijas un Hercegovinas čempionātā "Igokea" pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras un ar 15 panākumiem 19 mačos ieņem otro vietu. 

"VEF Rīga" šosezon dominē Latvijas-Igaunijas basketbola līgā, kur 20 dueļos izcīnījusi 18 uzvaras un ieņem pirmo vietu. 

Piektdien "VEF Rīga" Latvijas-Igaunijas līgā būtu aizvadījusi savu 21.spēli šosezon, kurā tiktos ar "Ventspili", bet pēc Čempionu līgas spēles Burgosā vienam rīdziniekam konstatēja saslimšanu ar Covid-19. Šī iemesla dēļ maču ar "Ventspili" nācās atcelt.

Pirmdien noskaidrojās, ka "VEF Rīga" otrdienas duelī būs spiesta spēlēt ar desmit basketbolistiem, jo aizvadītās piektdienas vakarā saslimšanu ar Covid-19 noteica vēl vienam spēlētājam.

Otrajā posmā J grupas vadībā pēc vienas spēles ar vienu panākumu ir Burgosas un Tenerifes komandas, bet "VEF Rīga" un "Igokea" vēl lūko izcīnīt pirmo uzvaru.

Klubi katrs ar katru aizvadīs pa divām spēlēm (trīs spēles mājās, trīs izbraukumā), un pirmās divas katras grupas komandas kvalificēsies astoņu labāko vienību turnīram, kas norisināsies maija pirmajā nedēļā.

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā.

Pirms tam "VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šosezon tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija lika organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandas sastāvā šajā sezonā ir: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Raivo Butirins, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Olmens, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens un lietuvietis Sauļus Kulvietis.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi