Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

BK Ventspils atspēlējas un uzvar LBL pēdējā mačā Liepājā

Latvijas basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas pēdējā spēlē Liepājā tomēr iztika bez sensācijas – jau iepriekš 2.vietu garantējušie BK Ventspils uzveica _Liepājas Lauvas _ar 88:84 saspringtā galotnē, lai gan mača gaitā bija nonākuši zaudētājos ar 14 punktu  deficītu.

Jau pirmajās minūtēs liepājnieki izmantoja ventiņu buksējošo uzbrukumu, izvirzoties vadībā ar 11:2, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 17:11 savā labā. Lai gan Ventspils 2.ceturtdaļā pietuvojās līdz 3-4 punktu deficītam, puslaika beigās lauvas veica izrāvienu 10-0, panākot lielāko pārsvaru šajā mačā – 42:28. 

Lielajā pārtraukumā, acīmredzot, Gundars Vētra bija atradis pareizos vārdus savu spēlētāju motivēšanai, jo nākošo 10 minūšu laikā ventiņiem izdevās liepājnieku pārsvaru sadeldēt līdz pieciem punktiem (52:57). Neizšķirtu BK Ventspils panāca piecas minūtes pirms mača beigām, tad sekoja kārtējais precīzais Ronalda Zaķa metiens un vadībā pirmo reizi šajā spēlē Ventspils. Atlikušajā laikā ventspilnieki iekrāja dažu punktu pārsvaru, bet pēdējā minūte izstiepās krietni garāka daudzo piezīmju un minūtes pārtraukumu dēļ. Galu galā ar 88:84 triumfēja BK Ventspils, finišējot ar bilanci 15-1 un 2.vietu LBL turnīrā aiz VEF Rīga.

Uzvarētājiem 24 punkti un sešas bumbas zem groziem Ronalda Zaķa rēķinā, bet 14 punktus ar lielisku metienu precizitāti guva Artūrs Strēlnieks. Mājiniekiem lauvastiesu (64 punktus) sameta starta piecinieks, visvairāk – 19 punkti – Mārtiņam Kravčenko, bet par vienu mazāk ventspilnieku grozā raidīja Džošua Mejo, viņam arī sešas rezultatīvas piespēles. Produktīva spēle jaunajam Jānim Timmam – 15 punkti un 10 atlēkušās bumbas, bet pievīla tālmetieni (2/8).

Liepājas Lauvas regulārajā čempionātā ieņēma 3.pozīciju (17-9) un ceturtdaļfinālā līdz divām uzvarām tiksies ar BK Jelgava. Otrā pāri par vietu pusfinālā un iespēju tikt pie medaļām sacentīsies BK Valmiera un Latvijas Universitāte. Spēles notiks šo ceturtdien, sestdien, bet vajadzības gadījumā - arī nākamo pirmdien.

Pāru uzvarētājus pusfinālā gaidīs divas labākās vienības regulārajā turnīrā - VEF Rīga un BK Ventspils.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi