Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

BK Ventspils fantastiskā cīņā uzveic Ruānu, 1/4 finālā spēlēs ar ungāru Szolnoki Olaj

BK Ventspils basketbolisti otrdien savā laukumā ar 94:92 mača pagarinājumā uzveica Roanne Basket no Francijas, tādējādi iegūstot 1.vietu FIBA Izaicinājuma kausa I grupā un iekļūstot turnīra ¼ finālā. Ar 25 gūtiem punktiem rezultatīvākais mājiniekiem bija Džamars Jangs, bet 18 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Todam Abernetijam. Ventspilnieku nākamie pretinieki būs _Szolnoki Olaj _no Ungārijas, pirmā spēle 13.martā OC Ventspils.

Pēc pirmajām 10 minūtēm mājinieki atradās vadībā ar 19:17. Viesi otrās ceturtdaļas sākumā izrāvās vadībā (25:22), bet Jangs ar tālmetienu atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Ventspilniekiem izdevās vadību mačā atkarot un saglabāt arī pēc 1.puslaika (39:35).

Trešā ceturtdaļa aizritēja punkts punktā un par to liecināja arī rezultāts pēc tās – 52:52. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts ventiņiem pavisam nepatīkams (62:69), bet turpinājumā Jangs un Artūrs Bērziņš ar tālmetieniem panāca 73:75, atlikušas vēl bija 7.7 sekundes. Divus precīzus soda metienus realizēja viesi, bet Jangs atkal atbildēja ar trejaci – 76:77. Vēl divi precīzi sodiņi francūžiem, bet Abernetijs no soda līnijas raidīja grozā pirmo, otro speciāli garām un līdz ar finālsirēnu Zaķis izrāva neizšķirtu – 79:79.

Pagarinājumā uzvaru nodrošināja divi Abernetija precīzie soda metieni tā beigās un BK Ventspils svinēja panākumu ar 94:92, otro gadu pēc kārtas iekļūstot Izaicinājuma kausa ¼ finālā. Pretiniekiem nelīdzēja pat Učenas Nsonvu gūtie 28 punkti.

Roanne Basket tomēr izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā - talkā nāca Nīderlandes ZZ Leiden, kas ar 76:71 savā laukumā pārspēja Oldenburgas EWE Baskets un vācieši grupā palika trešie. Līdz ar to I grupas noslēgumā ventspilniekiem četras uzvaras sešos mačos, Ruānai un Oldenburgai pa trim, bet ZZ Leiden tika pie divām.

Szolnoki Olaj 1/4 finālā arī iekļuva tikai pēdējā kārta, kad ar 96:94 dramatiskā cīņā uzveica vācu Bonnas Telekom Basket. 

Pirmo spēli ceturtdaļfinālā BK Ventspils aizvadīs 13.martā savā laukumā. Cīņa par vietu turnīra Četru finālā būs sērijā līdz divām uzvarām. Atbildes spēle Ungārijā notiks divas dienas vēlāk, bet vajadzības gadījumā trešā cīņa Ventspilī paredzēta 20.martā.

FIBA Izaicinājuma kauss, TOP 16, I grupa.

BK Ventspils– Roanne Basket 94:92 (19:17, 20:18, 13:17, 27:27, 15:13) 

Ventspils: Jangs 25, Abernetijs 18, Diane 13, Grejs 11, Meiers 10, Bērziņš 7, Vilards 6, Zaķis 4, Strēlnieks

Roanne Basket: Nsonvu 28, Holands 21, Peidžs 17, Diabate 7, Raits 6, Mokongo 6, Džeksons 4, Brauds 3




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi