Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Blūms: Ja japāņus nenovērtēsim, var sanākt nepatikšanas

"Viesnīcā jau paguvām satikt citu komandu spēlētājus un ieskatīties viņiem acīs,” pēc pirmās Belgradā pavadītās dienas sacīja Latvijas valstsvienības kapteinis Jānis Blūms. Viņš pirmdien vedīs komandu cīņā pirmajā spēlē olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kur latvieši mērosies spēkiem ar eksotisko Japānas izlasi.

“Mazliet jau ir jūtams tas, ka priekšā ir ļoti svarīgas spēles, taču trenējamies mierīgi, bez lieka satraukuma vai stresa. Bija patīkami pēc iepriekšējās dienas, pavadītas garā ceļā, atgriezties sporta zālē. Atliek izdarīt visu, lai labi sagatavotos pirmajai spēlei,” Dienai teica Blūms. 

Komanda Serbijas galvaspilsētā ieradās sestdien, bet svētdien rezerves zālē aizvadīja pirmo treniņu Belgradā, kur šajās dienās valda ap 30 grādu svelme, lai gan debesis bieži vien ir apmākušās. "Ārā šajās dienās labāk neuzturēties, jo ir baigs karstums un nav gaisa. Labāk telpās, kur ir kondicionieri,” saka Blūms.

Komanda koncentrējas cīņai pret pirmajiem pretiniekiem japāņiem, kas ir mazāk iepazīts pretinieks, lai gan 1999.gadā Jānis Blūms pret šo komandu tikās pasaules U-19 čempionātā. “Cik zinu, viņu sastāvā ir viens spēlētājs no tā laika [Juta Tabuse – vienīgais japānis, kurš spēlējis NBA, kur aizvadījis četras spēles], taču viņu īpaši neatceros. Pati komanda gan atmiņā ir palikusi. Pat ar vienu no spēlētājiem toreiz samainījāmies krekliem,” atcerējās Blūms. Viņš pirmo pretinieku raksturoja kā ļoti ātru, augumā vienmērīgu un agresīvu komandu. “Varbūt par viņiem ir mazāk dzirdēts, bet tas nenozīmē, ka viņi neprot spēlēt. Ja japāņus nenovērtēsim, var sanākt nepatikšanas,” uzsver kapteinis.

Viņš ir pārliecināts, ka visām dalībniecēm ir pa spēkam piepildīt sapni – tikt uz Rio. “Visiem aiz muguras ir smagas sezonas, tāpēc uzvarēs tie, kuriem būs lielāks gribasspēks, pārliecinošāka psiholoģiskā gatavība un, galu galā, arī veiksmes faktors. Visi saprot, cik augsta ir likme. Sapnis spēlēt olimpiādē, tas ir visiem sportistiem,” norādīja Jānis Blūms.

Savukārt Japānas basketbolisti ir mazliet piezemēti, taču apņēmības pilni izmantot ikkatru savu iespēju olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. “Visi, kas ir šeit, cer piedalīties olimpiskajās spēlēs. Tas mūsu līmeņa komandai ir sarežģīts uzdevums, tāpēc jo īpaši svarīgi ir koncentrēties tieši turnīra pirmajām spēlēm pret Latviju un Čehiju,” žurnālistiem pēc svētdienas treniņa teica Japānas izlases galvenais treneris Kendži Hasegava. Viens no komandas līderiem Juto Vatanabe piebilda, ka ļoti daudz izšķirsies groza apakšā: “Latvijas komanda ir ļoti gara. Mēs neesam ne gari, ne atlētiski, tāpēc svarīga būs pašatdeve un pareiza atbloķēšana, lai tiktu pie atlēkušajām bumbām.”

Japānas izlases galvenais treneris norādīja, ka lielāko daļu informācijas par Latvijas valstsvienību ieguvis no 2013. gada Eiropas čempionāta spēlēm: “Tā spēlē labu komandas basketbolu, ir agresīva. Tā ir ļoti laba komanda. No spēlētājiem varu izcelt saspēles vadītāju ar trīspadsmito numuru [Jāni Strēlnieku] un devīto numuru [Dairi Bertānu], kurš ir ļoti labs snaiperis.” Japānas komanda arī cenšas spēlēt komandas basketbolu un mest ar augstu precizitāti, no kā lielā mērā atkarīgs arī rezultāts. “Laika, lai sagatavotos šim turnīram, bija ļoti maz, taču kopumā esmu apmierināts ar paveikto,” žurnālistiem teica Hasegava. 

Ikdienā ASV koledžu basketbola čempionātā spēlējošais Vatanabe piebilda, ka ļoti svarīgi būs spēlēt ciešu aizsardzību un atbloķēt spēlētājus zem groza. “Latvijas komanda ir ļoti gara, kas uzdevumu sarežģīts, taču mums vērtīga pieredze bija pagājušajā nedēļā aizvadītā spēle pret Franciju. Lai arī zaudējām, vairāk sapratām, kā spēlē Eiropas komandas. Tas palīdzēs spēlēs pret Latviju un Čehiju,” uzsvēra basketbolists. 

Latvijas un Japānas komandu divcīņa notiks pirmdien plkst. 19 Belgradā. Spēles tiešraide plānota TV6 un Viasat Sport Baltic kanālos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi