Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Blūms, Šmits un Pasečņiks kaldina komandu uzvaras Spānijā; debija Kurucam

Latvijas izlases basketbolisti Jānis Blūms, Rolands Šmits un Anžejs Pasečņiks svētdien demonstrēja rezultatīvu sniegumu Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlēs, šajā turnīrā debiju piedzīvojot arī Rodionam Kurucam.

Pasečņiks iemeta 12 punktus, palīdzēdams Grankanārijas Herbalife savu skatītāju priekšā ar rezultātu 90:85 (16:24, 24:14, 23:24, 27:23) pārspēt Bilbao Retabet vienību.

Latviešu basketbolists šajā mačā 19 minūtēs un 34 sekundēs iemeta trīs no sešiem divpunktu metieniem un sešus no deviņiem soda metieniem.

Tāpat Pasečņiks izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, tika pie četrām piezīmēm un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus. Viņš šajā spēlē tika pie 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Šmits guva desmit punktus, kamēr viņa pārstāvētā Fuenlavradas Montakit savā laukumā ar rezultātu 88:86 (19:22, 20:20, 24:16, 25:28) pārspēja Mursijas UCAM vienību.

Šmits šajā spēlē 19 minūtēs un 19 sekundēs iemeta visus trīs divpunktu metienus, vienu no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu. Valmierietis par savu sniegumu nopelnīja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Arī Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms svētdien guva desmit punktus, kamēr viņa pārstāvētā Saragosas Tecnyconta savā laukumā pagarinājumā ar 102:97 (22:13, 9:15, 30:22, 18:29, 23:18) pārspēja Madrides Movistar Estudiantes vienību.

Blūms 23 minūtēs un 34 sekundēs iemeta vienu no trim divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, tikdams pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Saragosas vienība šo ACB sezonu sāka ar četru zaudējumu sēriju, pēc tam izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas, bet pēc tās atkal sekoja seši zaudējumi, šo sēriju pārtraucot vien svētdien.

Tikmēr debiju ACB piedzīvoja Rodions Kurucs, kura pārstāvētā Barselonas Lassa viesos ar rezultātu 89:82 (19:21, 21:10, 22:18, 27:33) pārspēja Seviljas Real Betis Energia Plus basketbolistus.

Traumas dēļ šajā mačā nevarēja spēlēt franču centrs Kevins Serafins, līdz ar to Kurucs tika pieteikumā.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikusi 21 sekunde, viņš tika laists laukumā, izceļoties ar bumbas triecienu grozā no augšas. Kopš pērnā gada beigām Kurucs Spānijas čempionātā vairs neskaitās leģionārs, kas palielinājis viņa iespējas doties laukumā ACB mačos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Mārtiņš Laksa sestdien guva piecus punktus, taču neglāba Kompostelas Rio Natura Monbus Obradoiro komandu no zaudējuma 76:96 ULEB Eirolīgā spēlējošajai Malagas Unicaja vienībai.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 13 uzvarām 14 spēlēs atrodas Madrides "Real", bet 11 uzvaras 15 mačos ir Montakit un Lassa vienībām.

Montakit jau garantējusi dalību Spānijas Karaļa kausā, kur piedalīsies astoņas spēcīgākās pirmā apļa vienības.

Piekto vietu ar deviņiem panākumiem 15 mačos ieņem Herbalife, bet sestā ar astoņām uzvarām 14 spēlēs ir Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas Baskonia.

Savukārt Rio Natura Monbus Obradoiro ar septiņiem panākumiem 15 cīņās ir 11.vietā, bet Tecnyconta ar piecām uzvarām 15 mačos atrodama 14.pozīcijā starp 18 vienībām.

Baskonia vēlāk svētdien tiksies ar pagājušās sezonas Spānijas čempioni Valencia Basket.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi