Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Blūms Spānijā cer uzkavēties ilgāk par vienu sezonu

Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms Spānijā cer nospēlēt vairāk par vienu sezonu, aģentūrai LETA norādīja basketbolists.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 35 gadus vecais Blūms nākamajā sezonā spēlēs Spānijas augstākās līgas (ACB) klubā Saragosas Tecnyconta, tādējādi atstājot Latvijas vienību VEF Rīga, kas tikmēr papildinājusi sastāvu ar pieredzējušo Kristapu Janičenoku.

"Pagaidām gada līgums, bet mērķis noteikti, ka nav viens gads, bet gan vairāki," pauda Blūms.

"Jau visu vasaru bija interese un piedāvājumi, bet Saragosa uzradās pēkšņi, piedāvājot konkrētu lomu vienībā. Zemapziņā jutu, ka kaut kur jāaizbrauc, jo sanāca fantastiska iepriekšējā sezona gan individuāli, gan komandas rezultātos," izteicās latvietis. "Individuāli man bija labākā sezona karjerā - VTB Vienotajā līgā ceturtais rezultatīvākais, Latvijā labākais sestais spēlētājs, čempionu tituls. Prasījās jauni izaicinājumi - ja 35 gados varu uzspēlēt ACB līgā, tas ir jāizmanto."

Blūms iepriekšējā sezonā OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā 22 spēlēs vidēji guva 14,1 punktu, izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas un veica 3,2 rezultatīvas piespēles. Savukārt VTB Vienotajā līgā viņam vidēji spēlē 16,7 punkti, 2,5 atlēkušās bumbas un 3,1 rezultatīva piespēle.

Pagājušās sezonas laikā Blūmam bijis piedāvājums arī no spēcīgā Krievijas kluba Kazaņas Unics.

"Unics piedāvājums sezonas laikā bija daudz vilinošāks, tomēr esmu laimīgs, ka paliku Rīgā - uzvarēju Latvijas čempionātā. Citreiz naudai nav tik lielas nozīmes," atklāja Latvijas izlases kapteinis.

"Saragosas komandas piedāvājums uzreiz bija konkrēts - treneris zvanīja un viss dienas laikā bija jāizlemj. Izlēmām, ka man vēl jāaizbrauc. Spānijā mani pazīst un respektē, tur ir daudz paziņu, šajā komandā ir pazīstams menedžeris. Vienībai vajadzēja pieredzējušu spēlētāju, kurš nāk no maiņas un nospēlē 15 minūtes," savu potenciālo lomu atklāja Blūms.

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos Brocēni, Skonto un Ventspils, divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas Anwil komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas Lietuvos rytas, Itālijas klubā Neapoles Eldo, Spānijas vienībā Bilbao Basket, Astana no Kazahstānas, slavenajā Grieķijas komandā Atēnu Panathinaikos un Avelīno Sidigas no Itālijas.

Saragosas Tecnyconta iepriekšējā sezonā ieņēma 15.vietu Spānijas čempionāta regulārajā turnīrā, play-off nekvalificējoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi