Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Blūms un Panathinaikos piedzīvo sagrāvi pirmajā Eirolīgas play-off spēlē Maskavā

Pamatīgu zaudējumu pirmajā ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā ceturtdaļfināla spēlē otrdien cietusi latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas komanda Atēnu Panathinakos.Panathinaikos izbraukumā ar 66:93 (21:29, 6:27, 15:21, 24:16) piekāpās Krievijas grandam Maskavas CSKA.Lai gan pirmo ceturtdaļu abas komandas aizvadīja samērā līdzvērtīgā cīņā, Krievijas komandai to uzvarot ar 29:21, otrais ceturksnis Atēnu klubam bija katastrofāls, to pamanoties zaudēt ar 21 punkta pārsvaru.

Tas CSKA basketbolistiem atpūtā ļāva doties jau ar 29 punktu pārsvaru (56:27). Otrajā puslaikā Panathinaikos tā arī nespēja rast pretargumentus Maskavas komandas spēlei.Blūms šajā mačā laukumā pavadīja deviņas minūtes un 18 sekundes, punktus negūstot. Latvietis netrāpīja ne vienīgo divpunktu metienu, ne abus tālmetienus, bet izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, nopelnīja divas piezīmes un -4 efektivitātes punktus.CSKA sastāvā lielisku sniegumu demonstrēja pazīstamais serbu saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, kurš nepilnu 20 minūšu laikā guva 18 punktus un izpildīja astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Pašreizējā ULEB Eirolīgas čempione basketbolā Izraēlas klubs Telavivas Maccabi Electra otrdien  ceturtdaļfinālu sāka ar neveiksmi.

Ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē Maccabi Electra izbraukumā ar 72:80 (22:16, 20:22, 16:21, 14:21) piekāpās Turcijas komandai Stambulas Fenerbahce Ulker, sērijā līdz trim panākumiem nonākot iedzinējos ar 0-1.

Zīmīgi, ka šī ir Fenerbahce Ulker kluba vēsturē pirmā uzvara ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēlēs.

Mačs Maccabi Electra komandai gan uzsākās gana veiksmīgi, pirmo piecu minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 11:2, taču pēc tam iekrātais pārsvars pamazām saruka, bet pirmo puslaiku tomēr izdevās noslēgt ar četru punktu handikapu (42:38). Otrā puslaika sākumā Telavivas klubs spēja panākt jau 11 punktu pārsvaru (54:43), taču tad iniciatīvu pārņēma Fenerbahce Ulker, vadību iegūstot 30.minūtē un to noturot līdz pat pamatlaika beigām.

Uzvarētāju rindās ar 23 punktiem izcēlās čehs Jans Veselijs, kamēr Maccabi Electra sastāvā produktīvākais basketbolists ar 25 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Džeremijs Pargo.

Šīs sērijas nākamais mačs ceturtdien vēlreiz notiks Stambulā.

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināls ilgs līdz vienas komandas trim panākumiem. Pēc ceturtdaļfināla Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi