Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Blūms: Uzvarā pret Čehiju nospēlējām ļoti vīrišķīgi

Latvijas vīriešu basketbola izlase olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra uzvarā pret Čehijas vienību nospēlējusi ļoti vīrišķīgi, sacīja komandas kapteinis Jānis Blūms.

Jau vēstījām, ka Latvijas basketbolisti Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiekošā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā otrdien ar 71:59 pārspēja Čehiju, nodrošinot sev pirmo vietu apakšgrupā, kas dos teorētiski izdevīgāku pretinieku pusfinālā, kur piektdien, visticamāk, nāksies spēlēt pret Puertoriko izlasi.

"Bija kārtīga cīņa - ļoti fiziska spēle uz pārkāpuma robežas. Abas komandas cīnījās un centās. Nospēlējām ļoti vīrišķīgi un izšķirošajos brīžos parādījām labu basketbolu. Visa mača garumā it kā kontrolējām spēli. Jā, bija pāris kritumi un kāpumi, bet kopumā kā komanda nospēlējām ļoti labi," pēc dueļa žurnālistiem teica Blūms. "Sākumā varbūt kādam šķita, ka šis mačs būs tikpat viegls kā pirmdien pret Japānu, bet ar katru minūti cīņa kļuva arvien asāka, kas bija bagāta ar tehniskām piezīmēm un nesportiskiem pārkāpumiem."

"Tiesneši deva piezīmes abām komandām, bet negribu teikt, ka pārkāpumi pretiniekiem tika piešķirti vairāk. No soģu puses bija interesanti lēmumi, bet, ja jau viņi tā domāja, tad tā arī noteikti bija," uzskata Blūms.

Latvijas izlases kapteinis atzina, ka otrdienas mačs neesot bijis pārāk skaists, taču tik fiziskā cīņā uzvarēt esot ļoti patīkami.

"Arī Čehijas izlases līdera Jana Veselija piektā piezīme daļēji atviegloja dzīvi, jo bija vieglāk spēlēt groza apakšā. Mača sākumā varbūt meklējām to vieglāko ceļu, metot tālmetienus, bet otrajā puslaikā bijām agresīvāki, devāmies caurgājienos un sagādājām pretiniekiem piezīmes," pauda Blūms. "Pusfinālā būs interesanti uzspēlēt pret Puertoriko, kas ir citādāka komanda, salīdzinot ar tām, pret ko ir spēlēts. Tur ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Hosē Huans Barea un Karloss Arrojo, tāpēc būs saistoši."

Katras grupas divas labākās komandas sasniegs pusfinālu, kur tiksies ar otras grupas divām spēcīgākajām izlasēm. Tikai šī turnīra uzvarētāja kvalificēsies augustā gaidāmajai Olimpiādei - piektdien tiks izspēlēti abi pusfināli, bet izšķirošā cīņa par ceļazīmi gaidāma sestdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi