Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bogdanovičs ar septiņiem tālmetieniem kaldina Serbijas uzvaru pār ASV

Serbijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Pasaules kausa pusfinālā par 5.-8.vietu divu grandu duelī ar rezultātu 94:89 (32:7, 12:33, 27:28, 23:21) pārspēja ASV.

Abas izlases tika ierindotas starp turnīra galvenajam favorītēm, taču Serbija ceturtdaļfinālā ar 87:97 atzina Argentīnas pārākumu, bet ASV ar 79:89 piekāpās Francijai. Tādējādi ilgi gaidītais duelis notika nevis par medaļām, bet gan pusfinālā par piekto vietu.

Serbi mačā par piekto vietu tiksies ar Poliju vai Čehiju, savukārt amerikāņiem priekšā mačs par septīto vietu. ASV izlasei šis ir vēsturē neveiksmīgākais turnīrs.

Uzvarētājiem ar 28 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Bogdans Bogdanovičs, kurš šajā mačā iemeta septiņus no 14 tālmetieniem, lielāko daļu no tiem sametot pirmajā ceturtdaļā. Vēl ar 15 punktiem atzīmējās Vladimirs Lučičs, bet desmit punkti bija Vasilijem Micičam.

Tikmēr pretiniekiem 22 punktus guva Herisons Bārnss, 18 punkti bija Kembam Volkeram, bet par diviem punktiem mazāk iemeta Kriss Midltons.

Izcili spēli iesāka Bogdanovičs, kurš pirmajās minūtēs grozā raidīja četrus tālmetienus. Serbi pirmajā desmitminūtē iemeta 32 punktus, kamēr amerikāņi vien septiņus. Turpretī otrā ceturtdaļa aizritēja ASV izlases zīmē, ar komandas līderu kopīgiem spēkiem līdz puslaika beigām serbu pārsvaru samazinot līdz četriem punktiem (44:40).

Spēles trešajā ceturtdaļā Serbija bija nedrošā vadībā, bet ceturtā ceturkšņa pirmajās minūtēs izdevās sasniegt desmit punktu pārsvaru (78:68). Spēles pēdējā minūtē amerikāņi pāris reizes pietuvojās līdz četru punktu deficītam, taču serbi laicīgi atbildēja ar precīziem metieniem un nosargāja uzvaru.

Piektdien pusfinālā būs Spānijas-Austrālijas un Argentīnas-Francijas dueļi.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīja viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpināja cīņu par medaļām.

Iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā, kas notika 2014.gadā, uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase.

Pasaules kausa finālturnīrs notiek astoņās dažādās Ķīnas pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi