Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bosnijas un Hercegovinas basketbolisti sīvā cīņā uzvar čempioni Slovēniju

Bosnijas un Hercegovinas vīriešu basketbola izlase svētdien Eiropas čempionāta finālturnīrā pārspēja iepriekšējo meistarsacīkšu uzvarētāju Slovēniju.

Bosnieši, kuru dalību finālturnīrā apdraudēja federācijas finansiālās problēmas, B apakšgrupas duelī Ķelnē uzvarēja ar rezultātu 97:93 (26:32, 23:20, 23:21, 25:20) un pārtrauca Slovēnijas 11 uzvaru sēriju Eiropas čempionātos.

Ar 23 punktiem uzvarētāju rindās izcēlās Džons Robersons, kurš realizēja septiņus no 13 tālmetieniem. 22 punktus guva, piecas atlēkušās bumbas izcīnīja un piecas rezultatīvas piespēles atdeva Džanans Musa, 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Miralemam Halilovičam, 12+9 šajos statistikas rādītājos iekrāja Jusufs Nurkičs un 12+6 - Edins Atičs.

Slovēņiem 22 punktus guva Vlatko Čančars, 20 punkti, piecas atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas bija Goranam Dragičam, kamēr Luka Dončičs šajās ailītēs sapelnīja attiecīgi 16+8+8+4. Tiesa, neviens no astoņiem Dončiča izpildītajiem tālmetieniem nesasniedza savu mērķi, turklāt slovēņu spožākā zvaigzne pieļāva piecas kļūdas.

Pirms tam šajā apakšgrupā Lietuva ar 107:109 (19:19, 22:27, 24:20, 24:23, 7:7, 11:13) otrajā pagarinājumā zaudēja Vācijai un piedzīvoja trešo neveiksmi.

Par "nāves grupu" nosauktajā grupā trīs uzvaras trīs spēlēs ir Vācijai, divi panākumi divās cīņās Slovēnijai, pa uzvarai divos dueļos Francijai un Bosnijai un Hercegovinai, bet tikai zaudējumi ir Ungārijai un Lietuvai, kas aizvadījušas divus un trīs mačus.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot ar 10.septembri norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi