Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Brāļi Bertāni rezultatīvi komandu neveiksmēs NBA čempionātā

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva 11 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, bet viņa brālis Dairis iemeta sešus punktus, viņu pārstāvētajām Sanantonio Spurs un Ņūorleānas Pelicans komandām ciešot zaudējumus.

Spurs viesos ar rezultātu 85:113 (24:28, 19:33, 21:25, 21:27) piekāpās vienai no Rietumu konferences vadošajām komandām Denveras Nuggets.

Dāvis Bertāns šajā mačā nospēlēja 27 minūtes un 11 sekundes, grozā raidot četrus no pieciem divpunktu metieniem un visus trīs "sodiņus", bet aizmetot garām visus četrus tālmetienus.

Viņš šajā mačā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva vienu kļūdu un trīs reizes pārkāpa noteikumus. Spurs ar viņu laukumā ielaida par 15 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs sliktākais rezultāts komandā.

Viesiem pa 16 punktiem guva Lamarkuss Oldridžs un debitants Lonijs Volkers.

Nuggets komandā kārtējo lielisko spēli aizvadīja Nikola Jokičs, kurš guva 20 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un veica deviņas rezultatīvas piespēles. Pa 19 punktiem guva Maliks Bīzlijs un Monte Moriss, bet 14 punkti un 11 rezultatīvas piespēles bija Džamalam Marejam.

Spurs iedzinējos atradās visu spēli, tā arī neizrādot lielu pretestību laukuma saimniekiem. Jau spēles otrajā minūtē Sanantonio vienības galvenais treneris Gregs Popivičs tika pie savas otrās tehniskās piezīmes, tādējādi tiekot izraidīts no zāles.

Bertāns savus pirmos punktus no spēles guva piecas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām, kad ar bumbas triecienu grozā no augšas panāca 57:75.

Nākamajā uzbrukumā viņš vēlreiz iekaroja pretinieku grozu, bet trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām ar pustālo metienu panāca 62:79. Ceturtās ceturtdaļas ievadā rūjienietis realizēja trīs soda metienus, bet pēdējo reizi atzīmējās piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad panāca 77:104.

Spurs ar 45 uzvarām 79 mačos ir Rietumu konferences astotajā vietā, kamēr Nuggets ar 52 panākumiem 78 cīņās ir otrā. Sanantonio vienība jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā.

Grega Popoviča vadīgā komanda nākamo maču aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Vašingtonas Wizards.

Tikmēr Ņūorleānas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 109:115 (21:24, 34:35, 23:24, 31:32) atzina Šarlotas Hornets pārākumu, ciešot piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un 20 sekundes, kas viņam ir otrs lielākais laiks NBA. Latvietis viņam atvēlētajās minūtēs grozā raidīja divus no četriem tālmetieniem, bet netrāpīja savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un veica divas rezultatīvas piespēles. Pelicans ar Bertānu laukumā ielaida par desmit punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija otrs sliktākais rezultāts komandā.

Mājiniekiem ar 34 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Džūliuss Rendls, bet pa 17 punktiem guva Aiens Klārks un Stenlijs Džonsons.

Hornets rindās 32 punktus guva Kemba Volkers, bet 21 punkts bija Frenkam Kaminskim.

Bertāns pirmo reizi laukumā devās pirmās ceturtdaļas pēdējās minūtēs, taču ar pirmo piegājienu viņam neizdevās iekarot grozu. Spēles pirmajā pusē bieži mainījās vadībā, bet pārtraukumā ar četru punktu pārsvaru devās viesi (59:55).

Otro reizi spēlē Bertāns iesaistījās trešās ceturtdaļas beigās, ceturtās ceturtdaļas trešajā minūtē iemetot tālmetienu (82:85). Trīs minūtes vēlāk viņš realizēja savu otro "trejaci" spēlē un izvirzīja Pelicans komandu vadībā - 91:88. Tāpat viņš šajā laikā izcēlās ar pāris rezultatīvām piespēlēm, bet divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām tika nomainīts. Ņūorleānas basketbolisti, Bertānam atrodoties uz rezervistu soliņa, nespēja atgūt vadību un piekāpās ar rezultātu 109:115.

Pelicans ar 32 uzvarām 79 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ir 12.vietā, kamēr Hornets ar 36 panākumiem 78 mačos ir desmitā Austrumos.

Nākamo spēli Pelicans aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Fīniksas Suns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi