Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bukmeikeri par EČ basketbolā: Latvija no apakšgrupas neizkļūs, par čempioniem atkal kronēs spāņus

No 4. līdz 22.septembrim Slovēnijas basketbola laukumos norisināsies Eiropas čempionāts basketbolā, kurā septīto turnīru pēc kārtas tiks pārstāvēta arī Latvijas izlase. Betsafe.com bukmeikeri prognozē, ka Aināra Bagatska vadīto komandu piemeklēs iepriekšējo piecu Eiropas čempionātu liktenis, un Latvijai neizdosies izkļūt no apakšgrupas, bet par čempioni trešo reizi pēc kārtas tiks kronēta Spānijas izlase.

„Latvija pēdējo reizi grupu turnīra barjeru pārvarēja 2001. gadā Turcijā notikušajā Eiropas čempionātā, bet nākamajos turnīros labākajā gadījumā tika izcīnīta tikai viena uzvara. Pirms diviem gadiem Lietuvā gados jaunā Latvijas izlase ar pieciem mēģinājumiem nespēja tikt ne pie vienas uzvaras. Šogad Bagatskim ir izdevies nokomplektēt komandu kuras sastāvā ir tādi pieredzējuši vīri kā Blūms, Janičenoks un citi, Tāpat arī pārējie spēlētāji kļuvuši pieredzējušāki, tomēr apakšgrupas pretinieku sastāvi izskatās iespaidīgāki - īpaši Lietuvas un Serbijas komandas, kuru rindās būs gan NBA, gan Eirolīgas klubu spēlētāji. Šīs komandas vienīgo zaudējumu, visticamāk, piedzīvos savstarpējā mačā, cīnoties par medaļām. Jāņem vērā arī tas, ka, atšķirībā no konkurentiem, Latvijai nav izteiktu līderu, kas varētu izšķirt komandas likteni. Prognozējam, ka mūsējie varētu tikt pie vienas uzvaras, un, visdrīzāk, tas būs turnīra atklāšanas spēlē pret bosniešiem, taču ar to nepietiks, lai iekļūtu nākamajā kārtā. Prognozējam, ka savu trešo titulu pēc kārtas iegūs Spānija - pēdējo gadu Eiropas spēcīgākā komanda, kuras rindās spēlēs NBA un Spānijas ACB līgas zvaigzne,” Latvijas izlases izredzes skaidroja Betsafe.com bukmeikers Roberts Egle.

Saskaņā ar Betsafe.com bukmeikeru prognozēm, totalizatora klientiem ir iespēja likt savas likmes uz koeficientu 6,50 (~15% varbūtība), prognozējot, ka mūsējie apakšgrupā iekļūs labāko trijniekā. Kā visreālākais variants tiek prognozēts, ka Bagatska audzēkņi izcīnīs vienu uzvaru - šāds scenārijs ir novērtēts ar koeficientu 2,50 (34% varbūtība). Spāņu izredzes uz titulu ir novērtētas visaugstāk – koeficients 2,50 (X% varbūtība), kamēr mazliet vājākas izskatās Grieķijas un Francijas izredzes, kam atbilst koeficienti 4,50 (~25% varbūtība) un 5,50 (18% varbūtība).

Ļoti interesanta solās būt arī iekšējā konkurence, cīnoties par Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja godu. Lai arī Kasparam Bērziņam šis būs tikai pirmais Eiropas čempionāts, viņš pārbaudes spēlēs pierādījis, ka ir viens no komandas atslēgas spēlētājiem. Rezultatīvs sniegums tiek gaidīts arī no citiem VEF Rīga spēlētājiem – Daira Bertāna un Kristapa Janičenoka.

Betsafe.com totalizatorā ir iespēja likt likmes ne tikai uz Latvija izlases rezultatīvāko spēlētāju, bet arī uz to, kurš būs turnīra rezultatīvākais spēlētājs, vērtīgākais spēlētājs (MVP) un daudz ko citu.

Šī gada Eiropas čempionātā piedalās 24 komandas, kuras ir sadalītas četrās grupās, pa sešām vienībām katrā. Katras grupas trīs labākās komandas kvalificēsies nākamajai kārtai, kurā notiks cīņa par vietu ceturtdaļfinālā.

Latvijas valstsvienības sastāvā dalībai Eiropas čempionātā ir iekļauti 12 basketbolisti: centri Mārtiņš Meiers un Andrejs Šeļakovs; spēka uzbrucēji Kaspars Bērziņš, Rolands Freimanis un Mareks Mejeris; ārējās līnijas spēlētāji Jānis Blūms, Dairis Bertāns, Kristaps Janičenoks, Rihards Kuksiks, Jānis Strēlnieks, Armands Šķēle un Jānis Bērziņš. Latvija pirmo cīņu uzsāks trešdien, 4.septembrī, plkst. 15:30 pret Bosniju un Hercegovinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi