Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Butauts: Spēle ritēja kā pa amerikāņu kalniņiem

Kārtējā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēle pret Krasnojarskas Jeņisej komandu Latvijas čempionvienībai VEF Rīga ritējusi kā pa "amerikāņu kalniņiem", pēc aizvadītās cīņas atzina vienības galvenais treneris Ramūns Butauts.Kā zināms, VEF Rīga pirmdien notikušajā mačā savā laukumā uzvarēja Jeņisej klubu ar rezultātu 85:69 (22:19, 23:18, 21:12, 19:20).

Pēc aizvadītās spēles mājinieku komandas galvenais treneris Butauts pauda, ka mačā bijuši ļoti daudz kāpumi un kritumi."Kaut uzvarējām pārliecinoši, spēlē ritēja kā pa "amerikāņu kalniņiem". Pieņēmām daudz nepareizus lēmumus," sacīja lietuviešu speciālists. "Šodien ar mūsu parādīto sniegumu pietika, lai gūtu uzvaru, bet nākamajās spēlēs pret Kauņas Žalgiri un Spānijas klubu Valencia Basket tā nebūs."Arī Rīgas kluba spēlētājs Dairis Bertāns atklāja, ka komanda maču aizvadījusi nevienmērīgi."Spēli iesākām aktīvi, bet tad viņiem iekrita pāris trīspunktu metieni un viss mainījās. Arī otro puslaiku uzsākām aktīvi un agresīvi, taču par agru noticējām uzvarai. Lai gan šis panākums mums garantējis vietu izslēgšanas spēlēs, pie tā neapstāsimies. Vēlamies izcīnīt trešo vai ceturto vietu grupā, lai nākamajā kārtā iegūstu potenciāli vājāku pretinieku," sacīja basketbolists.Pēc šīs uzvaras _VEF Rīga _jau gandrīz pilnībā garantējusi dalību VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs. Treneris Butauts uzvēra, ka tas nekļūs par iemeslu, lai vienība atslābtu."Turpināsim turēt tādu pašu ritmu kā pašlaik. Iekļūšana "play-off" nenozīmē, ka varam atslābt," pastāstīja Rīgas vienības galvenais stratēģis, piebilstot, ka no nākamajiem mačiem vissvarīgākais būs Eiropas kausa izcīņas duelis pret Valencia Basket.Jautāts par jaunā viesspēlētāja Džastina Hemiltona iespējamo došanos laukumā, treneris nespēja sniegt konkrētu atbildi."Viņš ar komandu pagaidām nav daudz trenējies, jo mēs gatavojamies spēlēm. Vienu gan varu teikt - viņš ir ļoti talantīgs, ļoti ātri apguva visas mūsu kombinācijas. To, kad viņš aizvadīs pirmo oficiālo maču komandas sastāvā, gan nevaru pateikt," pauda Butauts.Tikmēr Jeņisej komandas galvenā trenera amata pienākumu veicējs Pāvels Dergačovs uzslavēja VEF Rīga komandu."Rīgā ir ļoti laba komanda. Uzskatu, ka viņi Eiropas kausa turnīrā var iekļūt finalčetriniekā. Komandā ir daudz labu snaiperu. Ja runājam par šodienas spēli, tad nepietiekami labi nospēlējām aizsardzībā, kā arī zem groza. Krasnojarskā pašlaik ir trīs naktī, varbūt arī tas ir iemesls. Galu galā - mēs šosezon daudz labāk spēlējam mājās nekā izbraukumā," maču rezumēja Dergačovs.VTB Vienotās līgas B apakšgrupas kopvērtējumā VEF Rīga ar deviņām uzvarām 13 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet Jeņisej ar pieciem panākumiem atrodas septītajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jansonei 14. vieta Eiropas junioru kausa posmā

Jaunā triatloniste Beāte Jansone svētdien izcīnīja 14. vietu Eiropas junioru kausa posmā Serbijā. Kopumā šajā nedēļas nogalē starptautiska līmeņa sacensībās startēja septiņi Latvijas sportisti.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi