Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Čukste: Ceturtdaļfinālā mums nebūs, ko zaudēt

„Ļoti smaga un emocionāla spēle... Zinājām, ka varam atļauties zaudēt pat ar 13 punktu starpību, taču nedomāju, ka tas īpaši ietekmēja noskaņošanos vai spēles kvalitāti," pēc uzvaras Eiropas čempionāta otrā posma izšķirošajā spēlē ar Grieķiju (56:55) sacīja Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Čukste. Panākums Latvijai nodrošināja vietu 1/4 finālā - tajā piektdien plkst. 18.15 jātiekas ar Čehiju.

"Meitenes bija pietiekami apņēmīgas, centāmies izmantot mūsu trumpjus – pārsvaru pie groziem – taču nogurums darīja savu – bija gan kļūdas, gan neprecīzi metieni. Uzvarējām cīņā pie groziem (39-28), toties biežāk kļūdījāmies (28-21). Un novērtēsim pretinieces – grieķietes par savu iespēju cīnījās visiem spēkiem. Pašas nopelnīja savu veiksmi metienos, kas viņām dažkārt uzsmaidīja situācijās, kad mūsējās bija labi nostrādājušas aizsardzībā. Izšķirošo pārsvaru panācām tikai ceturtās ceturtdaļas vidū, bet pretinieces nenolaida rokas un vēl sagādāja dramatisku galotni," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Čukstes teikto.

"Par vietu pirmajā astoņniekā, protams, liels prieks un tālāk mums vairs nav ko zaudēt. Čehijas komanda pelnīti uzvarēja savā grupā. Lieliska komplektācija, iespaidīgas centra spēlētājas un labas „mazās”. Patiesībā otrā posma noslēguma tabulas objektīvi iezīmē favorītu kvartetu, jo Krievijas, Spānijas, Čehijas un Ungārijas komandas tiešām izskatās labāk par citām. Taču – ceturtdaļfināls ir viltīgs, jo pat visstiprākajai komandai var gadīties melnā diena. Atpūtīsimies un gatavosimies izmantot savus trumpjus un iespējas."

Latvijas U-16 meiteņu visu laiku labākais sasniegums Eiropas čempionātos ir 5.vieta 2001.gadā - arī toreiz izlasi vadīja Čukste. 

Citos ceturtdaļfinālos tiksies Spānija un Francija, Krievija un Itālija, kā arī Ungārija un Horvātija. Uzvarētājas iekļūs pusfinālā un iegūs ceļazīmes uz pasaules U17 čempionātu.

Sākot ar 2014.gadu pasaules U17 čempionātos piedalīsies 16 komandas (līdz šim 12) un mainās arī  FIBA zonām piešķirtās kvotas. Nākamgad meiteņu čempionāts notiks Dubajā un tajā varēs piedalīties Eiropas U16 čempionāta pirmo piecu vietu ieguvējas, vēsta LBS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi